Cum întreţii mobilierul de grădină?

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Dragă cititorule,
Vremea te îmbie la relaxare şi cele mai la îndemână locuri par grădina, terasa ori balconul casei unde câteva piese de mobilier bine ales sunt de ajuns pentru a te simţi cu adevărat ca în vacanţă.
În magazine găseşti zeci de modele, de materiale, aşa că ai variante destule, totul depinde însă de spaţiul disponibil, preferinţe şi, cum altfel, de buget. Noi îţi oferim câteva ponturi pentru întreţinerea mobilierului.
Elementele de bază
Cum în grădină vrei să te relaxezi, în primul rând ai nevoie de un loc de odihnă, deci de scaune, masă şi eventual o umbrelă, dar în funcţie de spaţiul disponibil se pot integra perfect un şezlong, un foişor, o copertină, un balansoar, un hamac etc. Înainte de a face vreo achiziţie, bine ar fi să stabileşti un stil potrivit modului tău de viaţă şi locului pe care vrei să-l amenajezi. Astfel, dacă eşti o persoană interesată de nou, de tehnică, probabil i se potrivesc mai bine piese de mobilier din aluminiu în combinaţie cu sticlă sau anumite materiale sintetice, dacă vrei să creezi o atmosferă exotică, vei miza pe împletituri şi materiale naturale gen ratan, bambus, răchită, paie ori zambilă de apă, iar dacă eşti o fire mai romantică, vei alege elemente din fier care imită aproape delicata dantelă. Totul este ca elementele pe care le achiziţionezi să se armonizeze între ele, inclusiv cu eventuale piese mai vechi pe care le ai deja ori le recondiţionezi. O tendinţă în amenajările interioare priveşte tocmai folosirea de scaune cu stiluri diferite în acelaşi decor, dar într-un mod care să placă, lucru care se poate face dacă există o oarecare legătură, de exemplu prin intermediul pernelor, al finisajului etc.
Cei care vor să redea utilitatea unor lucruri sau să facă investiţii minime pot construi mobilier din paleţi, rădăcini de copaci, anvelope, pet-uri ori alte obiecte.
(continuarea articolului, cu poze relevante, în revista Practic Idei nr. 7/2016)
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply