Întrebări pe care trebuie să şi le pună oricine doreşte un sistem de supraveghere video eficient

0

Instalarea unui sistem de supraveghere video acasă poate să însemne cel mai important pas către o siguranţă cât mai mare. Totuşi, un astfel de sistem vine la pachet cu o serie de solicitări.

Nu orice sistem de supraveghere este eficient. Dacă nu este instalat bine, spre exemplu, indiferent de calitatea produselor, acesta poate da greş.

Conform Comenzi.ro, înainte de achiziţia unui sistem de supraveghere, există o serie de întrebări care trebuie să fie puse.

Este nevoie de camere de supraveghere discrete sau la vedere?

În cazul locurilor publice este obligatoriu să se folosească soluţii cât mai vizibile. În cazul supravegherii de acasă, se pot folosi şi camere discrete pentru supravegherea bonelor sau pentru supravegherea copiilor.

Unde vor fi folosite camerele?

Există o diferenţă uriaşă între camerele de supraveghere de interior şi cele de exterior. Tocmai de aceea, răspunsul la această întrebare este esenţial. Cele de interior au nevoie de o construcţie mai puţin robustă şi sunt focusate pe calitatea imaginii, în timp ce variantele de exterior au nevoie de rezistenţă la temperaturi extreme şi de o construcţie cât mai robustă pentru a face faţă intemperiilor şi chiar eventualilor vandali

Cât de mare este zona supravegheată?

Pentru foarte multe case, zona supravegheată se rezumă la câţiva metri pătraţi. Există şi locuinţe care au grădini de sute de metri pătraţi, aşadar, camera trebuie să acopere un spaţiu cât mai mare. În funcţie de răspunsul la această întrebare se va cunoaşte tipul de cameră ce trebuie să fie achiziţionata (cele PTZ, spre exemplu, pot să filmeze chiar şi la unghiuri maxime, de 360 de grade). De asemenea, se va cunoaşte şi numărul de camere ce urmează a fi cumpărate.

Cât de clare trebuie să fie imaginile?

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să se cunoască foarte bine scopul supravegherii. Dacă urmează să se supravegheze casele unui magazin, spre exemplu, nivelul de detalii trebuie să fie unul maxim, însă dacă se supraveghează o curte, este destul de funcţională şi o cameră cu o rezoluţie HD.

Care sunt condiţiile de lumină

În funcţie de răspunsul la această întrebare se va şti dacă este nevoie de o cameră dotată cu infraroşu sau de o cameră simplă. De cele mai multe ori, Infraroşul este obligatoriu, deoarece lumina artificială poate să pună întotdeauna probleme. În cazul dotării cu infraroşu, chiar şi atunci când un bec se arde, spre exemplu, obiectivele sunt supravegheate corect.

Cât de important este sunetul?

Multe sisteme de supraveghere nu sunt dotate cu sunet. Cu toate astea, sunetul poate să fie extrem de important, mai ales atunci când sunt supravegheaţi angajaţii dintr-o firmă sau bonele. Dotarea cu un microfon nu este scumpă şi poate să aducă o mulţime de avantaje majore.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply