Îngrijirea trandafirilor toamna

0
ingrijirea trandafirilor, Îngrijirea trandafirilor
Foto: pixabay
Iordana Vasile, Buzău
Dragi cititori, dragă redacție,
Dacă iubești frumusețea florilor trebuie să faci ceva, nu numai să le privești și să le miroși, de aceea vă scriu câteva rânduri. Îngrijirea trandafirilor, mai ales în sezonul de toamnă, este o prioritate pentru mine.
Frumoșii, veselii și gingașii trandafiri, care nu lipsesc din grădinile românilor, trebuie protejați pe timpul vremii geroase din lunile de iarnă, așa că vă scriu de pe acum ce trebuie făcut în privința aceasta.
Dacă au fost bine îngrijiți tot anul și tăiați corect, sunt mai viguroși și vor rezista mai bine. Protejarea prin acoperirea rădăcinilor cu pământ este metoda cea mai simplă. Înainte de primul îngheț, la sfârșitul lunii noiembrie începutul lunii decembrie, se adună în jurul trandafirului un strat de pământ de 20-30 cm, care va asigura temperatura necesară supraviețuirii plantei. Mușuroiul de pământ trebuie ridicat până la nivelul ramurilor mai joase ale tufei; dacă acestea trec cu bine peste iarnă și celelalte vor suferi, nu este o problemă, cele afectate pot fi îndepărtate în primăvară și vor crește ramuri noi. Pentru a ține mai bine pământul adăugat și a nu se risipi pe timpul iernii, puteți pune un gard des în jurul tulpinii, pe care îl umpleți cu pământ.
Detalii despre îngrijirea trandafirilor găsești și aici.
După întâiul îngheț și înainte de înghețul total, trebuie tăiate ramurile moarte, subțiri, slabe. Micșorarea tufei la jumătate îi va da mai multă vigoare și rezistență și va fi mai bine protejată. Înainte de înghețul total mai aruncați în jurul trandafirului și pământ ușor, nisipos, bătătoriți-l și adăugați și un strat din materii organice (paie, rumeguș, frunze, crengi). Acestea vor reduce daunele provocate de temperaturile scăzute ale iernii. Păstrați-le până la dezghețul pământului în  primăvară, când vor fi înlăturate cu grijă. Atenție la înghețurile târzii de primăvară, ia măsuri pentru a preîntâmpina orice problemă!
Mai multe informații despre aceste plante găsești și aici!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply