Influențe pop art într-un apartament tineresc

0

Influențe pop art într-un apartament tineresc – Poveștile frumoase au întotdeauna un sfârșit fericit. Așa s-a întâmplat și în cazul acestui proiect dus la bun sfârșit de echipa de designeri de la Gavia Concept, care nu doar a transpus în realitate visul unei tinere familii, ci a și câștigat prieteni adevărați.

Livingul debordează de culoare și de veselie. Canapeaua modulară este de la Divanissimi, iar covorul bicolor și măsuța sunt de la IKEA.

Alina Szabo și Anamaria Căpățineanu,
designeri de interior 
Gavia Concept Tel.: 0765.431.481/0724.966.025, www.gaviaconcept.com, e-mail: hello@gaviaconcept.com

Când porniți o amenajare, priviți-o într-o primă fază ca pe o pânză albă, pe care să aduceți pete de culoare. De impact sunt contrastele cromatice și cele grafice.

Unul dintre pereți a fost decorat chiar de proprietari cu stickere cu o textură catifelată, aplicate după modelele trasate de designeri.

Lampadarul cu design deconstructivist a fost cumpărat de la IKEA. De la același magazin sunt comoda slim și suportul TV.

De cele mai multe ori, atunci când ni se povestește despre renovarea unei locuințe sau despre construirea unei case, apar detalii mai puțin plăcute legate de echipele de lucru, fie că ne gândim la arhitecți sau designeri, fie la constructori sau la montatori. În cazul acestui apartament, cu o suprafață de 85 mp, nu au existat probleme legate de colaboratori. Gazdele noastre au decis să lucreze doar cu oameni recomandați de la alte lucrări similare și a căror activitate a putut fi verificată în detaliu. Astfel au ajuns și la Gavia Concept – un studio de design condus de o echipă tânără și profesionistă. Comunicarea dintre cele două părți a fost de la bun început una extrem de plăcută. Dincolo de empatia dintre beneficiari și designeri, succesul acestui proiect s-a datorat exactității cu care au fost prezentate aspirațiile estetice, precum și soluțiile practice.

Baia de serviciu este definită de un melanj coordonat artistic între retro și contemporan.

Pardoseala cu dale în alb și negru duce cu gândul la interioarele Art Déco. Mobilerul a fost realizat pe comandă, după schițele echipei de designeri de la Gavia Concept. Tonurile neutre conferă prestanță acestei încăperi.

Deoarece gazdele noastre își doreau o locuință cât mai aerisită, Alina și Anamaria au recurs la o serie de trucuri arhitectonice. Și anume, finisajele au fost alese în alb și gri-deschis, ferestrele mari ce dau spre o superbă terasă de 30 mp, care flanchează două dintre laturile apartamentului, au fost încadrate delicat cu draperii fluide de un alb imaculat. Accentele de culoare sunt diferite în fiecare încăpere, pentru a particulariza artistic spațiile. De asemenea, au fost alese motive grafice din registre diferite: în camera fetiței cele de inspirație florală conferă ambientului delicatețea și inocența specifice vârstei Emei, în timp ce în living imprimeul mural (pus în operă de proprietari după schițele designerilor) are o geometrie jucată, aducând un plus de vitalitate și personalitate încăperii. Zâmbetele sincere ale gazdelor noastre sunt confirmarea reușitei proiectului și cea mai frumoasă dovadă de mulțumire pentru designeri. 

 

Atmosfera shabby chic din dormitorul matrimonial are în prim-plan o comodă originală, plasată în dreptul ferestrei. Aceasta a fost realizată după schițele designerilor.

Pentru a creiona un ambient diafan pentru micuța Ema, echipa de designeri de la Gavia Concept a ales să acopere pereții cu un tapet în nuanțe suave, pe care l-au achiziționat de la Orac Decor.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Articolul Influențe pop art într-un apartament tineresc a fost publicat în revista CASA LUX 3/2017.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply