Indispensabile în grădină. Cele 6 lucruri care nu ar trebui să-ți lipsească din curte

0

gradina (3)Grădina este refugiul tău, locul unde grijile se risipesc, unde nu există stres și unde parcă și mâncarea e mai gustoasă și cafeaua mai aromată. Orice curte se poate transforma într-un adevărat colț de rai cu puțină îngrijire și atenție. Iată ce credem noi că nu trebuie să-ți lipsească din curte, dacă vrei să te bucuri la maximum de ea.

Un grătar

Nimic nu se compară cu gustul mâncării gătite în aer liber. În plus, pregătirea unui grătar este și o ocazie pentru ca toți cei dragi să se adune în jurul mesei la o discuție amicală, o glumă bună și câteva bucate gustoase. Ar fi chiar păcat să ai o curte și să nu îți acorzi o astfel de plăcere.

Aruncă un ochi printre aceste modele de grătare de grădină, care nu sunt doar utile, ci și foarte frumoase și rezistente, făcând din gătirea cărnii o adevărată plăcere. Grătarul este după părerea noastră indispensabil în grădină, pentru că prilejuiește nenumărate momente de bună dispoziție și relaxare.

Un foișor

Odată ce ai pregătit carnea pe grătar, ai nevoie și de un loc unde să te bucuri de ea, nu-i așa? Foișorul este locul perfect pentru a savura o masă copioasă, pentru a te bucura de compania celor dragi sau pur și simplu pentru a te ralaxa citind un roman captivant undeva la umbră în mijlocul unui mic paradis verde.foisor (1)

Șezlonguri

Nu poți merge în fiecare weekend la mare, însă te poți simți ca în concediu în fiecare weekend în propria ta curte. Amplasează șezlonguri în grădină și bucură-te de razele soarelui toată vara. Relaxează-te cu o revistă în mână sau cu o carte și bucură-te de destindere totală în curtea ta oricând simți că grijile te-au acaparat.

Un hamac sau un leagăn

După o zi lungă la serviciu, în care te-ai împărțit între zeci de activități, să te așezi în leagănul din curte în răcoarea serii și să savurezi un ceai de plante este o adevărată binecuvântare. Vei simți, la propriu, cum grijile se risipesc și redevii tu însuți.

Flori și multă verdeață

Când ai o curte, este imperativ să plantezi flori și să o împodobești cu verdeață. Va fi o încântare pentru toate simțurile să ieși într-o grădină cu multe flori multicolore și verdeață din plin. Nu uita că grădinăritul este una dintre cele mai sănătoase activități în aer liber. El te ajută să scapi de anxietate și stres și îți înfrumusețează pur și simplu curtea și viața, deopotrivă.

Ar fi, într-adevăr, mai comod să pavezi toată curtea. Nu ar mai trebui să uzi regulat plantele sau să tunzi iarba, însă și aspectul va avea de suferit. Noi îți sugerăm să te bucuri de grădina ta și de natură și să o umpli de plante și arbori, dacă vrei să o valorifici cu adevărat.flori (1)

Un loc de joacă pentru copii

Dacă ai copii, merită din plin să le amenajezi un loc de joacă în curte. Prichindeii au o sursă interminabilă de energie și au nevoie de un mediu propice în care să o consume într-un mod constructiv. În plus, dacă au un loc al lor în curte, cu o groapă de nisip și nenumărate jucării, vor vrea să petreacă mai mult timp în aer liber și mai puțin timp în fața televizorului sau la calculator, lucru care nu poate fi decât benefic pentru sănătatea lor fizică și mentală.

Acestea sunt lucrurile pe care noi le considerăm indispensabile atunci când stai la casă și ai o grădină. Tu ce ai mai adăuga la lista noastră? Ce ți-ar plăcea să ai în grădină?

(P) Articol realizat împreună cu piatraonline.ro

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply