În Țara Hațegului

0

Francsisc Balint, Domoș, jud. Cluj
Dragă redacție,
Am avut prilejul de a ajunge într-un foarte frumos loc din țară cu un grup de prieteni, doar pentru câteva zile și m-a impresionat Țara Hațegului.
Înconjurată de munți și încărcată de istorie, este o destinație de neratat pentru frumusețile locului, merită vizitată. Țara Hațegului este cunoscută în toată lumea, nu puțini străini am întâlnit acolo, turiști veniți să viziteze, să asculte de la localnici poveștile despre războaiele daco-romane.
Localnicii spun că istoria noastră de aici a început. La 25 de km de orașul Hațeg se află Castelul Corvinilor, clădiri păstrate foarte bine. Mulți turiști îl vizitează anual. La câțiva kilometri de află mănăstirea Prislop, dar puteți vedea și ruinele de la Sarmisegetuza, capitala Daciei. M-am plimbat cu prietenii pe malul Mureșului în parcul Simeria, ce este de o frumusețe rară, cu copaci giganți, rari, trebuie să vezi și rezervația de zimbri Hațeg, cu animale bine întreținute și îngrijite. Poți vizita multe biserici vechi care datează din secolul al XIII-lea, ca Biserica Sf. Nicolae, Biserica Reformată sau Cetatea Colț. Cred că prin aceste rânduri am convins mulți cititori ai revistei că merită vizitat acest loc deosebit; parcă este raiul pe pământ când treci prin aceste locuri minunate!
Cazare găsești la multe pensiuni, cu un preț accesibil, cu gazde primitoare care îți acordă toată atenția, îți oferă tot ce este mai bun la ei, ca să te întorci. Avem atâtea locuri frumoase în țară care merită vizitate, apoi să ne orientăm la destinații de peste hotare.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply