În culori vii – trandafiri, iasomie și Anthurium

0

În culori vii – grupajul floral ales, din trandafiri albi și iasomie Stephanotis, transpune cromatic sezonul hibernal. Acesta este înviorat cu o culoare tare, elegantă și catifelată: petalele de Anthurium. Albul, argintiul şi verdele simbolizează gheața, culorile fiind accentuate de movul elegant.

Istoria acestui aranjament floral a pornit de la vaza sub formă de poşetă, al cărei design rafinat m-a inspirat în elaborarea întregii compoziţii. Având în vedere că vasul s-a clasat în topul celor mai vândute accesorii floristice în Benelux, vorbim de o vedetă în domeniu. Aşa că am decis să subliniez valoarea decorativă a vasului doar cu câteva flori, realizând un aranjament floral de sezon, elegant, în culori vii.

Citește și Regal floral cu Amaryllis

Materiale necesare
Decorațiuni și accesorii: vas argintiu, burete vegetal
Plante: 6 trandafiri albi, 2 fire de iasomie Stephanotis, 4 ramuri de pin, 2 fire de Anthurium mov, două rămurele de iederă cu frunze mărunte și pestrițe.

Mod de realizare
Pentru aceasta am strâns trandafirii albi în două bucheţele pe care le-am garnisit cu flori de iasomie Stephanotis, acoperind goliciunea exterioară a florilor cu ramuri de pin. Pentru a sparge însă imaginea metalică pe care o reflecta vasul, am introdus în cadru inflorescenţe mov de Anthurium, flori unice şi elegante. Poziţia lor în vas a preluat dinamica poziţiei tijelor lungi de iederă care aveau rolul de a balansa imagistic întreaga compoziţie.

Vezi care sunt Cele mai iubite plante ale românilor

Încearcă și tu acest aranjament în culori vii, este foarte simplu!

Articol apărut în revista Casa şi grădina
Producție: Carli Marian
Foto: Corneliu David

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply