Iluminatul optimist. Ce este si cum se poate realiza

0

Iluminatul optimist (2)

Iluminatul optimist este solutia pentru perioada in care ziua e scurta si noaptea lunga, pentru ca omul, si creierul sau, are nevoie de lumina pentru a fi fericit.

Cu totii stim cat de important este iluminatul intr-un spatiu, fie el interior, exterior, public sau privat. Termenul de “mood lighting” este auzit din ce in ce mai des in amenajarile ingenioase.

Tema iluminatului interior a mai fost abordata, dar este importanta, asa ca reveim asupra ei, dintr-un alt unghi. Iluminatul optimist este acel mod de a te juca cu lumina ambientala pentru a crea atmosfera perfecta. Iluminatul ambiental nu are nicio legatura cu iluminatul necesar desfasurarii unei activitati specifice, motiv pentru care aceste doua tipuri de iluminare trebuie sa se completeze, nu sa se inlocuiasca.

Conteaza mai putin ce am vazut sau auzit in mod concret, ci mai degraba modul in care m-am simtit in acel moment iar luminatul are puterea de a genera sentimente sau a ne influenta starea de spirit (de aici termenul de “mood lighting”).
Atmosfera unui cadru (interior sau exterior) este definita in linii mari de cateva elemente cheie: texturi, culori, miros, sunet si lumina. Lumina este insa cel mai important element care poate pune in valoare si spori calitatea unui spatiu. Ambianta este intr-o mare masura definita de nivelul si modul iluminarii.

Iluminatul optimist

Iluminatul optimist se poate realiza in fel si chip, totul depinde de gustul, imaginatia si preferintele tale.

1. Lumina lumanarilor este parte din iluminatul optimist. Lumina flacarii este mereu vesela si calda. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa folosesti lumanari. Sunt usor de folosit si usor de incadrat in orice amenajare. Pe pervazele geamului, pe masa sau chiar pe jos, borcanele-felinar isi vor gasi mereu locul. In plus, romantica prin excelenta, lumina lumanarii nu va da gres niciodata.

2. Ghirlande luminoase. Flexibile si de efect maxim, cu beculete mai mari sau mai mici, ghirlandele pot fi montate atat pe un perete, cat si deasupra capului. Atentie ca acestea sa aiba lumina alba si calda, pentru o atmosfera placuta.

3. Instalatii luminoase si textile. Acestea sunt abajuruile colorate in fel si chip. Atunci cand lumina calda, difuza si misterioasa este combinata cu o perdea de voal sau in subtire, rezultatele sunt incredibile.

4. Lampile din tavan si veiozele clasice pot deveni surse ale iluminatului optimist atata vreme cat au lumina calda, colorata si cu o intensitate convenabila.

Toate acestea fac parte din detaliile scenografice ale unie case, iar rolul luminii este major si esentiale, pentru ca dincolo de utilitatea imediata aduce ceea ce se numeste iluminatul optimist. Si pentru ca vine toamna, avem nevoie de aceasta lumina din ce in ce mai mult.

Lumineaza camera intunecoasa! E simplu

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply