Ce este iluminatul optimist și cum îți poate schimba viața

0

 

Iluminatul optimist este soluția pentru perioada în care ziua este scurta și noaptea mai lungă, deoarece omul (mai exact creierul său), are nevoie de lumină pentru a fi fericit.Iluminatul optimist (2)

Cu toții știm cât de important este iluminatul într-un spațiu, fie el interior, exterior, public sau privat. Termenul de „mood lighting” este des utilizat în amenajările ingenioase.

Iluminatul optimist este de fapt acel mod de a te juca cu lumina ambientală pentru a crea atmosfera perfectă. Iluminatul ambiental nu are nicio legătură cu iluminatul necesar desfășurării unei activități specifice, motiv pentru care aceste două tipuri de iluminare trebuie să se completeze, nu să se înlocuiască.

Atmosfera unui cadru (interior sau exterior) este definită în linii mari de câteva elemente cheie: texturi, culori, miros, sunet și lumina. Lumina este însă cel mai important element care poate pune în valoare și spori calitatea unui spațiu. Ambianța este într-o mare măsură definită de nivelul și modul iluminării.

Iluminatul optimist se poate realiza în fel și chip, totul depinde de gustul, imaginația și preferințele tale.

1. Lumina lumânărilor este parte din iluminatul optimist. Lumina flăcării este mereu veselă și caldă. Tot ceea ce trebuie să faci este să folosești lumânări de calitate (ceară vegetală, fitil de lemn, etc.). Sunt ușor de folosit și ușor de încadrat în orice amenajare. Pe pervazul geamului, pe masă sau chiar pe jos, borcanele-felinar își vor găsi mereu locul. În plus, romantică prin excelența, lumina lumânării nu vă da greș niciodată.

2. Ghirlande luminoase. Flexibile și de efect maxim, cu beculețe mai mari sau mai mici, ghirlandele pot fi montate atât pe un perete, cât și suspendate pe tavan. Atenție că acestea să aibă lumina alba și calda, pentru o atmosfera plăcuta.

3. Instalații luminoase și textile. Acestea sunt abajururile colorate. Atunci când lumina calda, difuză și misterioasă este combinată cu o perdea de voal sau in subțire, rezultatele sunt incredibile.

4. Lămpile din tavan și veiozele clasice pot deveni surse ale iluminatului optimist atâta vreme cât au lumina caldă, colorata și cu o intensitate convenabilă.

Toate acestea fac parte din detaliile scenografice ale unei case, iar rolul luminii este major și esențial, pentru că dincolo de utilitatea imediata aduce ceea ce se numește iluminatul optimist. Și pentru că afară este o vreme mohorâtă, avem nevoie de această lumină ca de aer curat.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply