Idei pentru mansarda ta

0

Indecis in amenajarea mansardei? Vrei sa o transformi intr-un spatiu de recreere, odihna sau petreceri? Afla care sunt secretele unei amenajari reusite care sa corespunda dorintelor si exigentelor tale.

Cel mai important, in momentul in care doresti sa reamenajezi mansarda sau vechiul pod, este sa determini care va fi destinatia acelui spatiu si sa o iluminezi natural. De destinatia ei depinde foarte mult alegerea finisajelor, stabilirea stilului si pieselor de mobilier.

Vrei o mansarda intima in care sa te odihnesti dupa o zi obositoare?

Atunci alege o amenajare in care materialele naturale (lemnul, ratanul, culorile cuminti, solare, vegetale sau de pamant) sa fie prioritare, alaturi de un mobilier confortabil.

Daca privesti mansarda ca spatiu de locuit permanent, atunci este foarte important modul in care o compartimentezi, fiecare zona trebuie sa se delimiteze logic pentru a forma bucataria, livingul, dormitorul si baia. Izolatia peretilor este esentiala pentru confortul de zi cu zi.

Esti o fire vesela, pusa mereu pe petreceri?

Opteaza pentru o mansarda in care mobilierul sa se rezume la o zona tip bar si, pe jos, pufi multicolori. Finisajele si pardoseaua trebuie sa fie cat mai usor de curatat. Iti propun o vopsea lavabila pe baza de latex si gresie sau parchet triplustratificat.

Asa da: mansarda poate fi privita ca un spatiu de locuit permanent, ca o zona de relaxare sau ca spatiu pentru petreceri, dar, oricare ar fi utilitatea sa, trebuie amenajata cu materiale de calitate, care au un aspect placut ochiului, in armonie cu stilul tau de viata.

Asa nu: parchet laminat, lambriuri din plastic, canapea din piele artificiala – ce poate fi mai sintetic de atat? Lipseste un singur element pentru a intregi aspectul kitsch – floarea din plastic. Intr-un astfel de spatiu te vei simti si tu artificial.


In imagine

Barne vechi: pastreaza vechile barne din lemn, iar spatiul va parea mai autentic. Pentru ca barnele sa dureze cat mai mult timp, trateaza-le cu solutie anticarii si lac pentru lemn.

Fibre naturale: produsele din fibre naturale subliniaza latura intima si confortabila a amenajarii.

Tencuiala: inainte de a tencui mansarda este bine sa o izolezi termic. La final, poti aplica o tencuiala decorativa, lavabil sau var.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Mihaela Radu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply