Idei de garduri vii si cateva solutii

0

Avem cateva idei de garduri vii care sigur iti vor fi utile. In primul rand, inainte de a expune cele cateva idei de garduri vii perfecte pentru gradina ta trebuie spus ca gardul viu este o idee practica care imbunatateste intimitatea si protectia propriei curti printr-o metoda cat se poate de naturala.

Idei de garduri vii (3) - Copy

Gardul viu inlocuieste clasicul gard care imprejmuieste proprietatea cu uluci din lemn, se integreaza perfect in aspectul oricarei gradini si este o investitie pe termen lung care sporeste valoarea casei prin imbunatatirea aspectului si imaginii de ansamblu.

Citeste si: Avantajele gardului viu

Idei de garduri vii (1)La capitolul idei de graduri vii trebuie spus ca cele mai bune alegeri sunt cele din familia coniferele care se preteaza pentru garduri vii pot creste relativ inalte, aducand un plus de protectie impotriva vantului si zapezii si asigurand o excelenta intimitate pentru curtea si gradina casei tale. Cele mai bune sunt lemnul cainesc (Ligustrum vulgare), cimisirul (Buxus sempervirens). Lemnul cainesc creste destul de mult si nu este pretentios, insa este greu de tuns.

Citeste si: Gard viu vesnic verde. Cateva trucuri utile

Una din cele mai bune idei de garduri vii sunt cele care fac flori. Cele mai bune alegeri sunt spiraea (Hypercompe indecisa), care creste compact si face flori albe, usor parfumate si hibiscusul de gradina, care are flori mari in mai multe culori. Pentru acestea din urma dezavantajul este o usoara desfrunzire, dar daca ii tunzi corect problema se rezolva. In plus, poti alege fie un gard simplu, verde, din frunze sau chiar unul cu flori colorate, asortate cu stilul de ansamblu.

Citeste si: Idei pentru gard viu

IIdei de garduri vii (2) - Copyn ceea ce priveste tunsul aici seria de idei de garduri vii merge mana in mana cu abilitatile tale de gradinar si cu imaginata ta. Ceea ce conteaza esential este calitatea materialului verde, desimea lui, inaltimea si starea lui de sanatate, dar depinde si locul unde se afla.

Gardul viu poate sa acopere partial ziduri si poate reprezenta cea mai buna solutie pentru delimitarea spatiilor cu flori, a aleii si poate decora extrem de frumos gradina. Atunci cand evaluezi posibilele idei de garduri vii analizeaza bine planul pe care il faci si ia in calcul o decize care sa ramana valabila pe termen ung, dat fiind faptul ca acesta are nevoie de timp ca sa ajunga la forma pe care o vrei, dar si pentru ca este pacat sa fie nevoie sa il scoti din pamant.

Cand tunzi  un gard viu fa-o din aproape in aproape, foloseste intrumente de calitate si fa-ti inainte o idee de ansamblu asupra a ceea ce urmaresti la final. Idei pentru garduri vii gasesti si in magazinele de specialitate, si oricum inainte de a te decide care este solutia optima consulta un specialist caruia sa-i spui zona in care locuiesti si unde vrei sa plantezi gardul (in camp deschis, langa casa sau langa garduri de beton), pentru a gasi solutia optima.

Sursa foto: ©tsach/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply