Gard viu vesnic verde. Cateva trucuri utile

0

Un gard viu vesnic verde este o realizare minunata pentru gradina si casa ta. Intrebarea fireasca este care sunt cele mai bune alegeri si care sunt plantele care pot sa-ti implineasca dorinta de a avea un gard viu vesnic verde.

gard viuConiferele si foioase cerate rezistente la temperaturi scazute sunt alegerile de baza. Coniferele care se preteaza pentru garduri vii pot creste relativ inalte, aducand un plus de protectie impotriva vantului si zapezii.

Problema acestor arbusti este ca nu suporta poluarea din marile orase si sunt afectate de temperaturile din miezul verii.

Cele mai bune sunt lemnul cainesc (Ligustrum vulgare), cimisirul (Buxus sempervirens). Lemnul cainesc creste destul de mult si nu este pretentios, insa e greu de tuns.

In ceea ce priveste cimisirul, acesta este scund, dar poate sa ajunga la peste jumatate de metru, in timp. O solutie este sa le stropesti zilnic ca sa cureti parful de pe ele si sa le fertilizezi ca sa le stimuleazi cresterea.

Citeste si: Caprifoiul, floarea care da viata gardurilor

Din categoria foioaselor cu frunza verde, varianta unui gard viu inflorit si eventual parfumat este o mica minune.

Un gard viu vesnic verde cu flori parfumate este o treaba complicata dar cand il vei vedea compact, verde, inflorit si parfumat o sa iti dai seama ca a meritat fiecare ora de munca investita.

Cele mai bune alegeri sunt spiraea (Hypercompe indecisa), care creste compact si face flori albe, usor parfumate si  hibiscusul de gradina, care are flori mari in mai multe culori.

Dezavantajul este o usoara desfrunzire, daca daca ii tunzi corect problema se rezolva.

Citeste si: Avantajele gardului viu

gard viuAlte propuneri bune pentru un gard viu vesnic verde sunt: iasomia (Jasminum abyssinicum), rhododendronul, calinul, hortensiile si chiar trandafirii. Toate plantele perene, rezistente si viguroase pot fi organizate intr-un gard verde.

Caderea frunzelor variaza in functie de temperaturile de peste iarna, de clima locului si modul in care sunt taiate si ingrijite.

Ceea ce trebuie sa stii este ca in cazul unui gard viu vesnic verde esentiala este taierea, dar mai ales sa alegi plante sanatoase si potrivite pentru amplasamentul detinut, adaptate perfect tipului de sol si gradului de insolatie al locului.

Citeste si: Idei pentru gard viu

Un gard viu vesnic verde are nevoie de 2-3 ani pentru a ajunge la adevarata lui valoare.

Sursa: Wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply