Avantajele gardului viu

0

 

Gardul viu este o idee practica pentru cei care vor sa imbunatateasca intimitatea si protectia propriei curti printr-o metoda care sa dea si un aspect natural.

Gardul viu inlocuieste clasicul gard care imprejmuieste proprietatea cu uluci din lemn. De aceasta data, gardul nu doar delimiteaza, ci este integrat in aspectul general natural al gradinii. In plus, poti alege fie un gard simplu, verde, din frunze sau chiar unul cu flori colorate, asortate cu stilul de ansamblu. Desigur, este o investitie pe termen lung, care necesita ingrijire si atentie la fel ca celelalte plante din gradina. Dar iata si care sunt avantajele gardului viu:
• Intimitate – Pentru acest scop, este recomandat sa alegi plante mereu verzi, astfel incat un gard viu bogat pe timp de vara sa nu ajunga un schelet de crengi in timpul iernii. Evita sa plantezi bambus, pentru ca necesita o intretinere sporita.
• Protectie – Gardul viu poate avea dubla functie in ceea ce priveste protectia si siguranta. In primul rand, poate sa impiedice anumite animale de a traversa in gradina ta, motiv pentru care trebuie sa stii care sunt rozatoarele sau animalele periculoase si cu ce plante le poti tine departe. In al doilea rand, reprezinta o bariera pentru copii, astfel incat sa fie in siguranta si sa nu iasa din curte atunci cand se joaca.
• Estetica – Poate ca va dura pana vei obtine aspectul dorit al gardului viu, mai ales daca alegi sa plantezi si flori de sezon, dar nu uita sa ingrijesti cum se cuvine gardul viu si sa pregatesti cu atentie solul inainte de a pune gardul.

Sursa: HGTV
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply