Idei de cadouri de casa noua

1

Idei de cadouri de casa noua  (1)Dacă prietenii tăi sau alte cunoștințe s-au mutat în casă nouă și nu știi ce cadou să le cumperi, iată câteva idei utile și ieșite din comun, pentru a marca evenimentul și pentru a le oferi ceva care să le aducă aminte de tine și să le fie de folos:

Un cadou elegant poate fi un set de accesorii de baie, care de obicei sunt compuse din suport pentru periuțe de dinți, savonieră, dispenser de săpun și pahar. Există pe piață într-o paletă foarte largă de modele și culori, astfel încât să găsești modelul potrivit pentru cei care îl vor primi. Se pot achiziționa și seturi de baie cu adevărat ieșite din comun, placate cu foiță de aur, argint, personalizate sau încrustate cu pietre semi prețioase.

Dacă dispui de un buget generos, îți putem sugera să iei în considerare și opțiunea unei lenjerii de pat, deoarece sunt întotdeauna apreciate și utile.  Cel mai bine optezi pentru un model în nuanțe clasice, pe culori simple și naturale, deoarece nu toate persoanele sunt fan imprimeuri abstracte, florale sau animal-print. Prețurile oscilează în funcție de calitatea materialului, de dimensiunile patului căruia sunt destinate și de numărul pieselor din set.

Ceasurile (de masă, de cameră, de perete) sunt de asemenea o alegere bună în cazul în care cauți un cadou de casă nouă. Se pot găsi pe piață într-o varietate mare de modele, stiluri, culori și designuri, care să se potrivească stilului de decorațiuni interioare al oricărei case. Poți cumpăra un ceas încorporat într-un tablou sau un ceas care are inscripționat pe el un citat, cu siguranță le vei oferi un cadou ieșit din comun.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

Cadourile practice sunt o variantă foarte bună pentru posesorii unei noi case. Oricărei familii îi sunt necesare un mixer, un prăjitor de pâine, un aparat de sandwich-uri, dar cel mai bine este să te interesezi înainte dacă nu cumva au deja aparatul electrocasnic pe care intenționezi să îl cumperi.

Seturile de vase pentru gătit sunt o opțiune foarte bună, în special în cazul în care cei care s-au mutat în casă nouă sunt și tineri căsătoriți, deoarece un set de gătit poate fi folosit o viață întreagă dacă este de calitate superioară. Îndreaptă-ți atenția către seturi din materiale durabile, sănătoase și care să conțină majoritatea pieselor pe care o familie le folosește în mod uzual.

Idei de cadouri de casa noua  (3)O altă alegere potrivită pentru posesorii de casă nouă sunt seturile de cafea, seturile de pahare, de farfurii, de oale sau accesorii de bucătărie (untieră, un sfeșnic elegant, un tocător personalizat, un accesoriu cu care să măsoare porțiile pentru spaghete, un cântar de bucătărie cu design interesant, etc.)

Pentru cei pasionați de Feng Shui, poți achiziționa diverse obiecte decorative, care bineînțeles au un simbolism puternic și aduc membrilor familiei casei în care sunt expuse noroc, fericire, sănătate sau bunăstare. Spre exemplu, poți opta pentru un tablou cu elefanți sau broaște țestoase care simbolizează longevitatea, stabilitatea și protecția.

Citeste si: Cum scapam de mobila veche

Cadourile tradiționale, cum ar fi plantele în ghiveci, nu dau greș niciodată, doar dacă persoana/persoanele care o primesc nu sunt pasionate de creșterea plantelor. Un ghiveci cu flori va înfrumuseța și va înviora un colț al casei, o cameră, dar atunci când cumperi o plantă în ghiveci va trebui să ții cont de dimensiunile casei și de asemenea să eviți cactușii (unele persoane nu agreează deloc ideea de a primi o plantă cu țepi).

O vază este un cadou potrivit pentru o casă în care locuiește o femeie, iar dacă ții cont de preferințele și gusturile acesteia, cu siguranță nu vei da greș. Piața oferă o mulțime de variante, de la stilul vintage, vitralii, modele futuriste, cu aplicații, colorate sau în stil minimalist. Atunci când oferi o vază unor persoane pe care nu le cunoști foarte bine, cel mai bine te îndrepți către un model clasic.

Un cadou simbolic foarte important pentru unele case este icoana,un obiect de cult nelipsit din casa credincioșilor; va fi nevoie să ții cont cât de credincioși sunt cei care vor primi acest cadou, pentru că o icoană poate fi un cadou foarte nepotrivit pentru un ateu.

Citeste si: Strategie pentru mutat. Sfaturi practice si idei

Orice cadou ai alege, personalizarea va aduce o notă de autenticitate, iar cei care îl vor primi cu siguranță se vor simți speciali. Nu oferi niciodată animale de casă, decât dacă știi cu siguranță că își doresc, dar și în acest caz ar fi bine să le oferi libertatea să își cumpere ei singuri animalul de companie. Dacă faceți parte dintr-un grup de prieteni și sunteți toți invitați, puteți să contribuiți toți cu o anume sumă și să cumpărați ceva mai consistent, ceva care necesită o investiție destul de mare din partea celui care s-a mutat în nouă casă.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: freedigitalphotos.net/

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply