Idee pentru acasa: bucataria cu design nordic

0

bucatarie-cu-design-nordic

Idee pentru acasa: bucataria cu design nordic. Amenajarea acestui apartament a durat aproximativ trei luni şi a presupus intervenţii majore, costurile totale ale proiectului ajungând la suma de 12 000 de euro: s-au dărâmat pereţi, uşile de interior, dar şi cea de la intrare au fost schimbate şi s-au refăcut pereţii rămaşi – au fost curăţaţi până la cărămidă, în unele zone ale apartamentului designerul Anna Chițan alegând să o păstreze vizibilă, rezultatul amintind de interioarele scandinave, albe, primitoare şi intime.

Idee pentru acasa: bucataria cu design nordic. Bucătăria, despre ca vom vorbi în continuare, are un design nordic și este o bună sursă de inspirație pentru cei care doresc să își amenajeze așa ceva acasă.

bucatarie-cu-design-nordic1

Citeste si: Idei creative pentru o bucatarie practica.

În urma noii împărțiri a spaţiului, holul de la intrare, bucătăria deschisă şi zona de living comunică între ele, ultimele două fiind delimitate prin zona de dining/bar: „Deşi opţiunea de a folosi un bar nu este una dintre preferatele mele, spaţiul ne-a impus cumva această soluţie. Am vrut ca bucătăria să fie cea mai colorată cameră; de obicei există acea tendinţă să o faci corectă, funcţională şi mai puţin… amuzantă, aşa că noi am încercat să facem din această zonă una de interes.”

Citeste si: Solutii de amenajare pentru bucataria mica.

Blatul de lemn natur de la Hornbach se îmbină grozav cu mobilierul de culoare vernil, făcut pe comandă.

Designul nordic se îmbină cu elemente tradiţionale româneşti (ia bărbătească înrămată, strachinile), rezultând un spaţiu original, eclectic, armonios.

Citeste si: Cinci reguli la amenajarea bucatariei.

Soluţie ingenioasă  şi ieftină, uşor de pus în practică, cu un rezultat spectaculos: o sumedenie de monede de 5 bani au fost lipite pe peretele din zona blatului.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Productie: Alina Borcea
Foto: Iulian Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply