5 reguli esentiale la amenajarea bucatariei

0

Există o sumedenie de reguli care se referă la modul de decorare și organizare a mobilei din bucătărie și a bucătăriei în general. Dintre toate acestea se poate spune că există cinci reguli esențiale la amenajarea bucătăriei și care respectate cresc și confortul și eficiența din bucătărie în condițiile în care această cameră este esențială pentru confortul întregii case.

reguli esențiale la amenajarea bucătăriei

Bucătăria trebuie să fie practică, confortabilă, luminoasă, să-ți ofere posibilitatea de a te mișcă în voie și, deseori, să fie și locul pentru luat masă. Atunci când îți organizezi bucătăria ține cont de aceste cinci reguli esențiale la amenajarea bucătăriei.

Citeste si: Tine bucataria curata. Sfaturi intelepte

Mobila pentru bucătărie de comandă este cea mai bună soluție. Poți utiliza spațiul mult mai bine pentru că îți organizezi bucătăria după stilul și nevoile tale. Mobilă pentru bucătărie de comandă este mereu mai practică, dar și mobilă gata fabricată poate atinge aceste standarde. O soluție este să combini piese de mobilier.

Cel mai bun material atunci când alegi mobila pentru bucătărie este cel care a fost tratat chimic. O bună alegere este mobila din pal sau din aglomerat pentru că este rezistentă la umezeală și mai puțin costisitoare. Adaugă mereu în bucătărie oțel, inox și sticlă. Sunt ieftine, moderne, ușor de curățat și rezistente. Poți completa, dacă își permiți, cele cinci reguli esențiale la amenajarea bucătăriei cu amendamentul că poți alege blaturi din piatră naturală. Sunt foarte frumoase, rezistente, dar scumpe.

reguli esențiale la amenajarea bucătăriei  (4)

Citeste si: Idei creative pentru o bucatarie practica

Detaliile fac diferență. Când este vorba despre mobila pentru bucătărie detaliile înseamnă: feronerie, corpuri de iluminat, blatul de bucătărie, obiectele expuse, insulă de bucătărie, plită și accesoriile. Tehnologia de vârf nu este doar un moft, ci un detaliu util și practic care transformă bucătăria. Alege mereu cele mai bune și mai fiabile detalii. Investiția merită din plin pentru că pe de o parte crește valoarea estetică a bucătăriei dar și fiabilitatea.

reguli esențiale la amenajarea bucătăriei  (3)Citeste si: 10 accesorii esentiale pentru bucatarie

Culoarea, un detaliu esențial și una din cinci reguli esențiale la amenajarea bucătăriei. Culorile joacă un rol important. Roșu, galben și portocaliu sunt culori calde, energizante, iar albastru, verde și violet sunt culori reci, ce creează o atmosferă liniștită. Când se aleg nuanțele pentru mobilierul și pereții bucătăriei, trebuie să evaluezi dacă se potrivesc între ele. Combinația trebuie să fie unitară chiar dacă alegi piese separate sau ai mobilă unitară făcută de comandă.

Citeste si: Mobila de bucatarie la comanda. Sfaturi utile

Nu te feri de culori tari, nu evita negrul și nu omite albul. Ține cont atunci când alegi mobila pentru bucătărie de gresia sau parchetul din bucătărie, de cât de înaltă este bucătăria, dar și de locul în care se află fereastră în raport cu ușă pentru a da un spațiu estetic, fluid, neinghestuit și păstrează o proporție echilibrată între volume.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply