Solutii de amenajare pentru bucataria mica

0

Bucătaria este o reală provocare în ceea ce privește amenajarea, iar unele detalii sunt soluții de amenajare pentru o cameră mică, dar numai dacă sunt adaptate la dimensiunile reale ale spațiului și la nevoile reale. Cu alte cuvinte, dacă nu gătești decât o singură dată într-un an, de ce ai avea nevoie de electrocasnice complicate? Sau, dacă se prepară mâncare acasă în fiecare zi, locul de luat masa este obligatoriu, iar blatul de lucru trebuie să acopere un spațiu generos.

amenajare pentru bucătăria mică

Citeste si: De ce este o casa mica cea mai buna alegere

Una peste alta, una dintre cele mai bune soluții de amenajare pentru bucătăria mică este adaptarea ideilor de amenajare la necesitățile reale ale familiei. Al doilea truc esențial este acela de a apela la mobilă de comandă, pentru că, în felul acesta, vei adapta mobila la spațiul real din bucătărie și nu învers. Bucătăriile de-a gata, indiferent cât sunt de frumoase, au dimensiuni standard, așa că vei fi obligată să faci compromisuri în ceea ce privește amenajarea.

Un alt pas esențial și una din cele mai bune soluții de amenajare pentru o bucătărie mică este să te extinzi în balcon, dacă bucătăria are așa ceva, sau să folosești la maximum spațiile moarte – zona din fața ferestrei, organizarea pe verticală, colțurile.

Cele mai bune strategii de amenajare pentru o bucătărie mică sunt blaturile înguste (sau mai înguste decât cele clasice, organizarea de jur-împrejur, înclusiv în fața ferestrei), mesele pliante pentru luat masa și insulele mobile și mici, care la nevoie pot fi ascunse sau multate în alte părți din casă.

Citeste si: Idei simple pentru bucatarii frumoase

Culorile folosite în amenajare trebuie să contribuie la crearea senzației de spațiu în bucătăria mică. Culorile deschise sunt esențiale pentru că vin să compenseze „aglomerația” unei amenajări dintr-o bucătărie mică.

Chiar și realizat de comandă, mobilierul de bucătărie trebuie adaptat în funcție de forma și dimensiunile bucătăriei, în cel mai compact și ergonomic mod cu putință.

Introducerea și folosirea corectă a iluminatului artificial, pentru a accentuă și a pune în valoarea anumite zone ale camerei, este în sine una din cele mai bune soluții de amenajare pentru bucătăria mică.

Un ultim sfat foarte important în bucătăriile mici: accesorizarea corectă, fără excese, este unul din secretele esențiale pentru evitarea supra-aglomerarii bucătăriei și una din cele mai bune soluții de amenajare.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply