Hoya, floarea de ceară și câteva detalii importante despre aceasta

0

Hoya este mai cunoascută drept floarea de ceară, dar reprezintă un grup mare de plante suculente Este originară din pădurile tropicale. Are o mare capacitate de adaptare la mediu, mai ales la lumină, astfel că va suporta și lumina puternică și pe cea scăzută, astfel că se pretează perfect pentru a fi una dintre alegerile perfecte pentru interior.

Planta are funze cărnoase, suculente și are nevoie de apă doar din când în când. Acest fapt o face tolerantă și cu micoclimatul de interior, unde aerul este uscat. Când are condiții potrivite, din lăstarii lungi, ca niște șireturi vor apărea flori parfumate în formă de stea. Acestea par de ceară și au o înflorite pe o perioadă lungă de timp, uneori chiar săptămâni întregi.

NUME – Hoya carnosa
TIP DE PLANTĂ – plantă de casă
ÎNĂLŢIME – 15 până la 30 centimetri
LĂŢIME – Lățime de 15-50 centimetri, când formează tufe.
CULOAREA FLORILOR – roșu, alb, roz, galben
CARACTERISTICI – înflorește în orice sezon, în funție de soi.
AVANTAJE – tolerantă la mediu și lumină, suportă uscăciunea, parfumată
ÎNMULȚIRE –  prin butași de tulpină

Tipuri de hoya

Hoya carnosa Crispa –  are frunze ondulate, contorsionate de-a lungul tulpinii, care îi dau aspectul unei frânghii împletite. Cu suficientă lumină, face flori roșiatice parfumate.

Hoya carnosa Variegata – hoya aurie are frunze pestrițe cu centre galben-crem.

Hoya lanceolată Bella – are frunze cărnoase de culoare verde închis. Aceasta are flori albe parfumate, care înfloresc de la începutul verii până la sfârșitul verii.

Hoya

Ce trebuie să știi despre această planta suculentă

Trebuie plantată într-un sol ușor umed, bine drenat și așezat ideal spre ferestrele de nord. Planta este sensibila la solul prea umed, preferând mai degrabă unul uscat. Planta se udă doar când solul de la suprafață este uscat la atingere. Temperatura nu trebuie să fie mai mică de 10 grade, în camera unde stă, și până la 40 de grade, vara. Această plantă rămâne semi-latentă iarna. Trebuie fertilizată o dată primăvară și din nou vara folosind un îngrășământ general pentru plante de apartament.

Frunzele groase și trebuie, eventual sprijinite pe un spalier, dar pot fi lăsate să atârne dintr-un vas suspendat. Pe măsură ce tulpinile cresc, lăstari lungi, fără frunze dezvoltă flori și, uletrior frunziș. Nu trebuie tăiate.

Când este matură înflorește la lumină puternică primăvara și vara, când creșterea plantelor este cea mai activă. Cele care stau la lumină puțină fac frunziși dens, extrem de decorativ și tulpini lungi, dar înfloresc rareori. Florile cerate cu aspect de porțelan și apar pe pinteni lăstarilor, care produc mai multe runde de flori. Hoya poate crește, în general, în aceelaș vas, ani în șir.

Citeste si: 5 plante minune pentru situatii delicate

Text: Otilia Ignat/ sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply