Hortensia şi canna, flori deosebite – partea II

0

Dragi cititori,

www.pixabay.com
www.pixabay.com
Continuăm articolul despre Hortensia şi Canna început aici.
Tăiați tulpinile subțiri, arcuite până la nivelul solului. Tăiați toate tulpinile care se încrucișează și se rod una de alta. Hortensiile au tendința să devină lemnoase și supraaglomerate când îmbătrânesc, cu o mulțime de tulpini subțiri, slabe, răzlețe, care fac tot mai puține flori, dacă tăierea de întreținere a fost neglijată. Această situație poate fi remediată cu tăiere severă, deși se pot pierde florile din sezonul următor. Iarna târziu sau primăvara devreme, tăiați tulpinile bătrâne, putrede, până la 10-15 cm de la sol. Tăiați orice tulpină subțire, slabă ca să se poată dezvolta noii lăstari.
Canna este un exemplu de plantă spectaculoasă, care în fiecare an colorează grădina mea de flori, datorită frunzelor și a florilor izbitor de frumoase. Frunzele pot avea o lungime de până la 61 cm la soiuri cum ar fi Canna Indica Pretoria, marcate cu dungi galbene sau roșii. Culoarea florilor variază de la galben la roz, portocaliu și roșu.
Cel mai simplu se înmulțește prin divizarea tufelor. Plantele de canna cresc din rizomi. Scoateți rizomii primăvara, dacă aceste plante cresc afară și tăiați-i în bucăți. Dacă scoateți rizomii și îi depozitați pentru iarnă, divizați-i când îi replantați în primăvară. De puteți, semănați semințele primăvara devreme. Crestați coaja și înmuiați-le 24 de ore înainte de însămânțarea în tăvi adânci, umplute cu un amestec de pământ bogat în humus. Păstrați temperatura solului la 21-24 grade Celsius, folosind o pătură încălzită. Semințele vor germina în 20-60 zile. Atenție, pentru a supraviețui, segmentele de rizomi trebuie să aibă un „ochi” (mugure) proeminent, de unde vor crește tulpina, frunzele și florile. Examinați rizomii cu atenție înainte de a-i tăia în bucăți. Zgâriați semințele, doar printr-o tăietură superficială a tegumentului, nu tăiați în interiorul seminței. Toamna târziu scot rădăcinile de canna din grădină, înlătur pământul din jurul lor, le las să se usuce bine și pun rizomii în nisip, în saci de plastic în beci. Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply