Handmade de sărbători pentru cititori

0
Florentina Irimia
Florentina Mihaela Irimia, Bucureşti
Dragii mei,
Va prezint câteva decoraţiuni şi felicitări pregătite de mine pentru Crăciunul ce se apropie. Folosesc micile obiecte din fetru pentru a decora casa de sărbători, dar şi pentru a împodobi cadourile de Crăciun oferite celor dragi. Sunt foarte uşor de confecţionat şi personalizat, astfel încât fiecare obiect va fi unic. Am folosit fetru în culori adecvate: roşu, verde, alb şi albastru, aţă de brodat, nasturi, mărgele şi panglici aurii sau argintii pentru a accentua aerul festiv al lucrărilor. Am decupat motivele specifice sărbătorilor (brăduţi, steluţe, inimioare) din carton, obţinând astfel şabloane, pe care le-am aşezat pe fetrul pus în mai multe straturi. Pentru uşurinţa tăierii, am folosit un cutter rotativ, care poate respecta mai bine detaliile. Pentru fiecare decoraţiune sunt necesare două forme de fetru, pe care le cos împreună, introducând între ele şi un strat de vată poliesterică pentru a le da volum. Odată tăiate, brodez pe ele fulgi de zăpadă sau steluţe, aplic nasturi sau mărgele şi cos fundiţe şi agăţători din panglici. Combinând între ele toate aceste materiale, nu voi obţine niciodată două obiecte identice.
Florentina Irimia
Pentru o prezentare cât mai atractivă, am creat şi cutiuţe cu fereastră, exact pe mărimea fiecărui obiect (vezi foto). Cutiile pot fi lucrate foarte uşor dintr-un carton îndoit în două, decupând o fereastră într-o parte şi legând capetele cu o panglică.
Felicitările şi etichetele pentru cadouri sunt confecţionate dintr-un carton gros, îndoit în două, pe care am lipit diferite aplicaţii din carton, fetru, nasturi sau panglici. Adezivul folosit trebuie să fie de calitate pentru a nu
deforma cartonul. Pentru cadouri folosesc hârtie de ambalaj într-o singură culoare, pe care lipesc etichete şi stickere create tot de mine. Desenez sau printez pe hârtie autocolantă motive specifice şi le accentuez folosind lipici cu sclipici, paiete, mărgele de nisip etc. Apoi le lipesc pe hârtia cu care împachetez cadourile. Sper să vă placă ideile mele. Vă doresc Crăciun fericit!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply