Guler elegant pentru ținute spectaculoase

0
Mihai Nicolae
Dragă cititorule,
Urmează Sf. Valentin și apoi 8 Martie, ambele prilejuri pentru petreceri de neuitat, la care și ținuta trebuie să fie una pe măsură, de aceea îți propun un accesoriu de efect. Este vorba despre un guler din dantelă cu aplicații, pe care îl poți face și tu pentru că este nevoie doar de câteva cusături discrete.
Mihai Nicolae
Acest guler este perfect pentru rochiile foarte decoltate, inclusiv cu spatele gol și topurile fără mâneci, cărora le va conferi eleganță și rafinament, înlocuind colierele. Deși pare masiv, va acoperi corpul doar cât să atragă atenția. Modelul din fotografiile alăturate a fost realizat cu dantelă neagră foarte lată, dar poți alege și variante mai înguste ori alte culori, după preferință.
Mihai Nicolae
Ai nevoie de o bucată de dantelă mai lată, preferabil cu colțișori, lungă cât circumferința gâtului, 50 cm panglică îngustă, strasuri sau mărgele asortate la culoarea dantelei, ață, ac, foarfecă. Tai panglica în două bucăți de lungimi egale, îndoi un capăt, să nu se destrame și coși discret la capătul dantelei, pe mijlocul benzii. Capetele rămase libere ale panglicii se taie frumos. Dacă vrei să te asiguri că în timp nu se destramă, să le dai cu foarte puțin lac de unghii transparent pe margine. Apoi coși mărgelele (eu am avut unele fațetate precum pietrele prețioase) unde crezi că se potrivesc mai bine și gulerul este gata de purtat. Avantajul acestui accesoriu este că se poate purta cu fundița în spate, dând un aer mai sofisticat,  sau în față, caz în care pare mai sobru.
Mult succes!
 
Text: Monica Viericiu
Foto: Mihai Nicolae

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply