Grădinile Keukenhof sunt paradisul lalelelor olandeze

0

Grădinile Keukenhof sunt paradisul lalelelor olandeze

keukenhof-1

De ce recomand aceste grădini?

keukenhof-3

Prietena mea bună, Ana Maria, de câte ori merge cu familia în vacanță, îmi spune că ia cu ea revista Casa lux ca să se inspire pentru următoarele vacanțe. La ea m-am gândit de curând, când am vizitat vastele grădini Keukenhof, deoarece peisajul este unul încântător, iar copiii beneficiază de spații interesante. Totul este minuțios organizat pentru ca familiile să petreacă aici momente de vis. Însă la fel de bine pot recomanda acest loc unui pasionat de flori și natură, căci aici va descoperi specii de lalele și diverse plante rare, unele datând din secolul al XVII-lea, altele spectaculoase, obținute prin încrucișări de laborator.

keukenhof-4

Spațiu versatil, pentru toate gusturile

keukenhof-5

Iubitorii de artă și frumos vor considera acest loc o destinație obligatorie în circuitul lor estival, căci anul 2015 a fost desemnat anul Van Gogh (se împlinesc 125 de ani de la moartea sa), iar grădinile Keukenhof vor abunda de spectacole florale, expoziții și alte manifestări culturale dedicate marelui pictor olandez.
Grădinile se află aproape de Amsterdam, deci pot fi incluse chiar și în programul unui city break, din oraș putând ajunge la Keukenhof în circa 30 minute, cu una dintre cele două linii de transport public. Am fost încântată de organizarea și coordonarea exemplare ale acestei grădini; nu există loc de aici care să ți se pară redundant sau să te facă să te plictisești. Suprafața imensă poate fi străbătută pe alei, cu barca sau cu bicicletele puse la dispoziție de organizatori. Informații găsești la tot pasul, iar surse de inspirație sunt multiple, începând de la serele tematice și până la rondurile exterioare de flori. Toate se vor transforma într-o experiență memorabilă!

keukenhof-7

De ce am îndrăgit grădinile Keukenhof?

keukenhof-2

Se spune că sunt cele mai frumoase grădini de primăvară din lume. Și tind să cred că așa este, căci aici privirea surprinde în fiecare loc un lucru nou. Suprafața imensă a grădinii Keukenhof poate fi străbătută la pas, cu bicicleta sau cu bărcile pe canale. Nu ai cum să-ți dorești mai mult, este locul în care florile excelează prin frumusețe și varietate!

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

 

Articolul cu titlul Grădinile Keukenhof sunt paradisul lalelelor olandeze a fost publicat prima dată în revista Casa Lux nr.8/2014.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply