Grădină cu dichis și cramă pe un teren de doar 150 mp

0

Povestea se petrece într-un renumit complex rezidențial din apropierea Bucureștiului, iar protagonistul ei este arhitectul Dragoș Isăcescu. În trei luni, acesta a reușit să amenajeze o grădină și o cramă pe un teren care la prima vedere nu părea prea ofertant din cauza suprafeței restrânse.

amenajare gradina pe teren ingust

Poate unora li se pare mult trei luni, dar amenajarea a avut o provocare serioasă: îngustimea terenului. De aici dificultatea de a manevra pietrele necesare pentru construirea cascadei si copacii mari. Pentru Bogdan și Corina, proprietarii grădinii, nu a mai contat însă termenul finalizării lucrării, căci visul lor de a avea o gradina nu doar frumoasă, ci și funcțională avea să prindă contur.

gradina cu cascada

Cascada este una dintre atracțiile din grădină. Pentru a susține construcția, gardul din spatele acesteia a fost realizat din plăci de beton. Pietrele sunt aduse de la carierele din județul Tulcea.

Cei 150 mp sunt judicios împărțiți în mai multe zone de interes: cascadă, zonă de grătar cu terasă, un loc de stat în jurul focului, unul de jucat fotbal și, bineînțeles, o cramă. Inițial, această construcție se dorea a fi un simplu loc pentru depozitarea borcanelor, dar, pe parcursul lucrărilor, planurile s-au schimbat și s-a ajuns la ideea de cramă. Dragoș este încântat că, în ciuda dificul­tăților întâmpinate, a reușit să ducă la bun sfârșit această lucrare. Ce să mai zicem de Bogdan și Corina! Faptul că o lungă perioadă din an îi prinde mai mereu noaptea în curte spune totul. Micuța lor gradina cu dichis este o adevărată încântare atât vara, cât și iarna, deoarece este mereu verde.

Crama in gradina

Foto: Sorin Iacob

“Grădină cu dichis și cramă pe un teren de doar 150 mp” este titlul unui articol publicat în revista CASA LUX nr. 9/septembrie 2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply