Gradina de la tara. Cateva sfaturi si cateva idei simple si bune

0

Cu bani puțini, dar cu multă imaginație și cu simt practic, căsuța de la țară a fost amenajată. Acum, însă, trebuie refăcută și grădina. Grădina de la ţară poate fi amenajată – dacă ai imaginaţie şi simţ practic – cu bani puţini, în aşa fel încât să amintească cât mai mult de copilăria petrecută la bunici.

Refacerea structurii

Primul lucru la care trebuie să te gândești este refacerea structurii: verifică și repara toate conductele care traversează terenul; nu uită nici de fosă septică sau de puțul cu apă. Dacă te-ai hotărât să reamenajezi grădina, nu te grăbi să faci totul dintr-o dată, ia-o cu paşi mărunţi.

– verifică şi repară toate conductele care traversează terenul;
– nu uita nici de fosa septică sau de puţul cu apă;
– recondiţionează potecile (eventual poţi schimba pavajul);
– repară şi vopseşte gardul şi piesele de mobilier pe care vrei să le păstrezi, folosind culori în tonul celor cu care ai decorat exteriorul casei.

Îmbunătățește pământul

Un alt aspect foarte important este îmbunătățirea pământului, mai ales dacă dorești să-ți încropesti și o grădină de legume. Dacă după ploile puternice apă băltește în multe locuri, amestecă-l cu nisip pentru a se drena, iar dacă în același loc se formează un pârăiaș, construiește un șanț de scurgere sau, dacă ți se pare inestetic, îngroapă o țeavă de dren.

Dacă pământul este bătătorit și nisipos, sapă-l adânc și adaugă un strat gros de pământ de pădure, îmbunătățit cu îngrășământ animalier și resturi vegetale.

Grădina de la ţară
Gradina de la tara. Cateva sfaturi si cateva idei simple si bune

Ce poți plantă

Nu te apucă să defrișezi totul că să o iei de la capăt
– tunde şi văruieşte pomii, curăţă arbuştii rămaşi;
– în ceea ce priveşte plantele noi, fii practic! Pentru gardurile vii foloseşte arbuşti fructiferi (idee: alege-i pe cei cu spini, pentru a împiedica animalele vecinilor să-ţi intre în curte);
– dacă mai ai loc, plantează şi mai mulţi pomi fructiferi, salcâmi sau tei: oferă la fel de bine umbră şi frumuseţe grădinii;
– în ceea ce priveşte plantele mici, poţi obţine straturi minunate şi din plante aromatice sau medicinale;
– când ajunge la înălţimea unui stat de om, pâlcul de floarea soarelui din spatele casei separă excelent curtea de cea a vecinilor, oferind intimitate.

Dacă mai ai loc, uită de magnolii sau de alți arbori exotici și plantează pomi fructiferi, foarte decorativi la rândul lor. În ceea ce privește plantele mici, poți obține straturi minunate și din plante aromatice sau medicinale.

Pământul de flori – 5 sfaturi utile

Grădina de la ţară – pământul trebuie îmbunătăţit

Un alt aspect foarte important este îmbunătăţirea pământului, mai ales dacă îţi doreşti să-ţi încropeşti şi o grădină de legume. Dacă după ploile puternice apa bălteşte în multe locuri, amestecă-l cu nisip şi mult compost pentru a-i îmbunătăţi drenajul. Dacă în acelaşi loc se formează un pârâiaş, construieşte un şanţ de scurgere sau, dacă ţi se pare inestetic, îngroapă o ţeavă de dren. Dacă pământul este bătătorit şi nisipos, sapă-l adânc şi adaugă un strat gros de pământ de pădure, îmbunătăţit cu îngrăşământ animalier şi resturi vegetale.

Citeşte cum poţi crea un Regal floral cu Amaryllis

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply