Gradina: avantajele proiectarii pe calculator

0

Proiectarea este o etapa esentiala in realizarea unei gradini frumoase si sanatoase. Puteti realiza proiectul rapid, cu creionul pe hartie sau pe calculator.

Vedeti gradina in perspectiva
Poate ca cel mai important avantaj al proiectarii gradinii pe calculator este posibilitatea de a o vedea in perspectiva (3D) pe masura ce lucrati la planul ei. 
In aceste programe planurile sunt facute la scara, asigurand proiectului o precizie mai mare; puteti chiar pleca de la o schita de mana pe care sa o finalizati pe calculator. 
De asemenea, pentru a putea corela aspectul gradinii cu cel al casei, puteti folosi fotografii cu cladirea, urmand sa proiectati elementele vegetale si de decor pe langa aceasta.
Bugetul este simplu de calculat
In aceste programe pot fi proiectate instalatiile de irigat; pot fi adaugate piscine, obiecte de mobilier, accesorii, ba chiar si oameni sau animale. 
De asemenea, se pot amplasa diferite corpuri de iluminat: veti putea vedea cum arata gradina pe timpul noptii, cu lumina aprinsa sau stinsa. 
Mai mult decat atat, in unele programe (ArchiCAD si Vectorworks) poate fi realizat automat un deviz al lucrarilor, iar realizarea bugetului pentru lucrare este floare la ureche.
Alegerea programului adecvat
Este foarte importanta alegerea programului in care doriti sa va proiectati gradina.  
Puteti folosi urmatoarele programe: Realtime Landscaping, Landscape Deck and Patio sau Home and Landscape Design. Toate acestea se caracterizeaza printr-o mare usurinta de utilizare, printr-un pret de circa 50-100$ si colectie mare de plante, in jur de 5000. 
Astfel, aveti foarte mari sanse sa gasiti planta preferata si chiar sa va inspirati in alegerea plantelor potrivite pentru gradina dumneavoastra.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply