Globuri din cânepă pentru sărbători

0
Iulia Andreea Olteanu
Iulia Andreea Olteanu, loc. Iaşi, jud. Iaşi
Dragi prieteni,
Pentru familia mea, Crăciunul este o sărbătoare foarte importantă. Ne aminteşte de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos şi de fiecare dată ne smereşte cugetele, aşa cum El Însuşi S-a smerit, venind pe lume într-un loc modest. Ne împodobim casa cu simplitate şi dragoste.
Avem mulţi musafiri şi voci frumoase de copii colindând despre minunea din Betleem. Pentru că ne dorim ca pădurile să nu mai fie ciopârţite şi dezbrăcate de podoaba brazilor şi pentru că nu locuim la casă, ca să avem un brad natural în curte, an de an decorăm un brad artificial de 1,50 m. Am combinat elementele naturale cu cele textile şi din carton. Am confecţionat globurile în casă. Avem globuri din sfere de polistiren îmbrăcate în aţă de cânepă şi ornate cu dantelă, nuci de la bunica, în care am înfipt un ac cu gămălie şi am ataşat o fundiţă din dantelă, conuri de pin şi de brad şi o ghirlandă lungă tot din dantelă fină şi elegantă (5 m).
Am parfumat bradul cu aroma Crăciunului: globuri din felii de portocale, mandarine şi lamâi, tăiate subţire şi pătrunse cu un fir auriu cumpărat de la mercerie. Nucile şi fructele tăiate au avut cel mai mare impact asupra musafirilor noştri, deoarece le-au amintit de casa bunicilor. Am mai cusut în cruce clopoţei, steluţe şi brăduţi ornamente, pe care le-am prins în rame. Aşa bradul de Crăciun are viaţă, o părticică din noi.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply