Foloseste eficient energia solara

0

In loc sa consumi energie electrica pentru aparatul de aer conditionat, foloseste eficient energia solara pentru a asigura functionarea unui sistem de protectie solara. Afla ce produse inovatoare se gasesc acum si la noi.

Un studiu al Organizatiei Europene pentru Protectia Solara a demonstrat faptul ca 80% din energia utilizata pentru racirea cladirilor poate fi economisita printr-o protectie solara consecventa. Cele mai noi sisteme automate de protectie solara a ferestrelor functioneaza pe baza energiei celulelor solare.

Astfel, exista rulouri cu cutie aplicata ce pot fi prevazute cu actionare solara, cum sunt cele produse de firma germana Warema.

Energia solara acumulata in panoul solar se retine intr-un acumulator, iar acesta alimenteaza un motor tubular de 12V, ce se actioneaza printr-o radiotelecomanda cu emitator portabil. Motoarele folosite in rulourile Warema sunt verificate de Asociatia Inginerilor Electricieni Germani, spune Karacsony Sandor, reprezentantul firmei Rollotec, www.rollotec.ro.

Alternativa pentru controlul natural al luminii

O reprezinta ecranele de protectie solara din fibra de sticla. Cu un factor de protectie solara cuprins intre 95-98%, ecranele de protectie solara Fixscreen®, produse de firma belgiana Renson, au o etanseitate garantata impotriva vantului de pana la 80 km/h in pozitie inchisa si ofera protectie impotriva insectelor.

In urma cu doi ani acestea au obtinut distinctia Innovation Award Design in cadrul salonului anual de constructii Batibouw, iar acum sunt disponibile si pe piata de la noi prin intermediul firmei Vanvest International, www.vanvest.ro.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Roxana Popescu
Foto: Renson

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply