Florile lunii august

0

Fiecare luna are florile ei, iar florile lunii august sunt unele dintre cele mai frumoase flori de vara. Gladiolele, regina noptii, floarea soarelui si levantica sunt, oficial, florile lunii august, dar in functie de latitudine si altitudine, la acestea se adauga carciumaresele, tufanele, crizanteme si inca multe altele.

Florile lunii august

Gladiolele sunt oficial florile lunii august. Gladiolele sunt flori perene ce fac parte din aceeasi familie cu irisii. Inflorescenta este un spic cu flori asezate unilateral sau bilateral, pe unul sau doua randuri. Numarul florilor in inflorescenta variaza intre 2 si 12 la speciile salbatice si peste 20 la soiurile cultivate.

Florile lunii august (4)Regina-noptii, vedeta noptilor de august, este una din florile lunii august. Originara din America de Sud, regina-noptii inmiresmeaza aerul fierbintede vara, fie ca ai plantat-o in jardiniera de pe balcon sau in gradina. Regina noptii isi deschide floarea numai dupa ce lumina soarelui scade si ramane deschisa pe tot parcursul noptii. Florile sunt ca niste mici trompete albe sau viu colorate (roz,purpuriu, frez, rosu, roze, galben). Regina noptii infloreste, practic din iulie, dar luna august este perioada oficiala. Regina noptii o sa reziste pana tarziu in orctombrie, daca vremea ramane cat de cat calda.

Florile lunii august (3)Lavanda infloreste in august, si micile si parfumatele flori albastre sunt florile lunii august. Lavanda creste bine mai ales in gradinile insorite, cu sol nisipos si bine afanat. Creste bine si in jardiniere sau ghivece, daca solul este amestecat in parti egale cu nisip. Nu-i prieste solul acid, asa ca fereste-te sa folosesti ingrasaminte pe bazade azot sau ingrasamant natural (balegar) si nu uita sa o uzi in fiecare seara. Poti incerca sa obtii rasaduri de lavanda din seminte, dar trebuiesa te inarmezi cu multa rabdare, pentru ca ar putea trece chiar sase luni pana sa germineze. In prima perioada, rasadnita de lavanda trebuie tinuta la racoare, dar nu in frig. Daca ai lavanda in curte, atunci este bine de stiut ca florile se culeg atunci cand sunt inchise, sau abia deschise, cand parfumul si culoarealor au atins maximum de intensitate. Dupa ce se taie, firele de lavandase tin la uscat sub forma de buchete, fie atarnate cu florile in jos,fie rasfirate pe o tava, intr-o incapere bine aerisita si destul de calduroasa.

Floarea-soarelui este indragostita de soare si caldura, si este una din florile lunii august, luna august fiind una din cele mai incinse luni din an. In gradina cele mai potrivite sunt florile special concepute curol decorativ, dar nu te opreste nimic sa plantezi catev floarea soarelui de pe urma cariea sa primesti seminte numai bune de rontait. Planteaza floarea soarelui in aprilie in zona insorita din gradina, la distante de 30-50 centimetri, pentru a putea creste in voie.

Carciumaresele sunt florile lunii august cele mai populare in gradini. Desi iubesc caldura, aceste flori nu se simt bine in bataia directa a razelor de soare. Ceea ce face din carciumarese unele dintre cele mai iubite flori ale lunii august este coloritul lor. De la frez, galben pal si alb la rosu aprins si corai, de la alb la albastru intens, carciumaresele ies si mai bine in evidenta daca sunt imprietenite cu alte flori ale lunii august pentru variatie si diversitate.

Sursa foto: hepta.ro / FreeDigitalPhotos.net /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply