Flori profilate pe pietre – arata minunat!

0

Efectul pe care îl au niște flori profilate pe pietre este încântător! La fel ca apa, pietrele nu ar trebui să lipsească din grădini, oricât ar fi acestea de mici. Nu este nevoie să construiești o rocărie, ci doar să valorizezi mai bine o floare sau alta, prin prezența pietrelor. Noi îți oferim câteva sfaturi!

Tufele de garofițe perene, cu flori roz-mov bătute, codițe lungi și frunze verzi-argintii, stau foarte bine pe zidurile din pietre. Înflorite, umplu locul de culoare și parfum. După ce florile se trec, dezvoltă tufe mari, care, în timp, curg pe pietre și le îmbracă foarte frumos.

Sfaturi pentru flori profilate pe pietre în grădini

Dintre grădinile care captează des priviri admirative, multe stârnesc interesul datorită prezenței unor flori profilate pe pietre. Pentru a fi elemente de succes, pietrele trebuie alese și plasate cu grijă în grădini, ținând cont de context. Uneori, o piatră singuratică pe gazon poate reprezenta un punct de interes; alteori, o mare de pietre și flori dă tot farmecul unei grădini. Peisagiștii au o mulțime de posibilități: în unele situații, să evidențieze pietrele, în altele, florile…

Folosește pietre la bordarea unui rond, ca să faci un strat supraînălțat sau să consolidezi o pantă, ca să pavezi o alee… În toate cazurile, plantează lângă ele flori invazive, care se întind sau curg și le iau frumos în stăpânire. Campanulele și garofițele de tot felul sau floxul pitic (Phlox subulata) sunt doar câteva dintre alegerile inspirate pe care le poți face. Strecoară una-două pietre și într-un rond cu flori, ca să le evidențiezi mai bine, sau pune o piatră mare pe suprafața gazonului, iar la baza ei – doar o floare. Băncile din piatră înconjurate de trandafiri sunt printre cele mai plăcute locuri din grădini.

Alege cu grijă! Florile albe nu se disting pe rocile calcaroase, efectul frunzișului cu nuanțe albăstrii sau argintii se pierde pe pietrele gri, dar florile roșii, albastre, mov, galbene îți atrag negreșit atenția printre pietrele albe.

Articol adaptat din revista Casa lux – iulie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Amenajare cu aer alpin într-o grădină urbană

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply