Flori iarna. Plante cu flori de iarna

0

Poți avea flori iarna, în casă sau pe terasele protejate, singura condiție este să știi ce să alegi și care sunt cele mai bune alternative. Am făcut o listă cu plante de apartament cu flori iarna, mai exact în perioada noiembrie-februarie și prin frumusețea lor îți vor colora casa și-ți vor bucură sufletul.

christmas-cactus-103118_1920

Trandafirul japonez este o plantă deosebit de elegantă acer face flori iarna. Trandafirul japonez are unele dintre cele mai frumoase flori de iarnă pentru casă. Florile sunt colorate în diverse nuanțe de la roșu, la alb, roz și până la violet. Că să te bucuri de florile frumoase și delicate plantă are nevoie de lumina, un ghiveci mare, temperaturi ridicate și constante și îngrășământ administrat la intervale regulate. Planta este sensibilă și are dăunători așa că trebuie urmărită și dacă apar probleme, trebuie aplicat imediat tratamentul potrivit.

Cactusul de Crăciun este o plantă care face flori iarna, timp de 6-8 săptămâni ăn decembrie-ianuarie. Această specie de cactus va înflori doar dacă nu o muți din locul ei. Florile cactusului de Crăciun pot fi albe, roz, roșii, violet, portocalii sau galbene.

poinsettia-649708_1920

Poinsettia, Steaua Crăciunului este o plantă perena, foarte ușor de îngrijit, ce înflorește iarnă. Farmecul acestei plante este dat de frunzele roșii. Poinsettia are nevoie de lumina intensă. Dacă nu are lumina își pierde frunzele și moare.

Kalanchoe blossfeldiana este una dintre cele mai frumoase plante de interior care face flori iarna. Blossfeldiana adoră temperaturile mai mari din casă, are nevoie de umiditate și lumina și este o adevărată bucurie cu florile ei delicate și viu colorate.

Tradițional plantă de apartament, violetă africană este una din plantele care face flori iarna, iarnă fiind perioadă ei de glorie. Violetă iubește lumina, dar se simte excelent la fereastră, iarnă când razele soarelui sunt oblice și nu cad niciodată direct pe frunzele ei. Violetele înfloresc iarna în valuri dacă la mijlocul toamnei împarți plantele în două și le pui în ghivece mai mici. Cu cât este mai mic ghiveciul cu atât o să facă flori mai multe. În ghivecele mari plantele au multe frunze și flori puține.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply