Flori galbene și portocalii în grădină

0

Flori galbene și portocalii nu ar trebui să lipsească din nicio grădină, de la venirea primăverii până la plecarea toamnei. Nuanțele lor calde nu numai că atrag razele soarelui, sub care devin mai vii și mai frumoase, dar le și reflectă lumina și o împrăștie în jur.

Foto: Flori Lixăndroiu
Foto: Flori Lixăndroiu

Floarea Elenei (Helenium autumnale) strălucește în tonuri calde de roșcat, portocaliu și galben din vară până la primul îngheț. Este o plantă perenă robustă, sigură, ușor de cultivat și se înmulțește repede.

Ideea că o grădină de lux trebuie făcută cu flori deosebite sau rare este contrazisă de exemplele noastre, cu imagini din grădini frumoase care își datorează aspectul unor flori obișnuite. Cele în culori solare presară prin grădini puncte și pete calde și luminoase, care dinamizează și energizează peisajul. Ca să te bucuri de ele tot sezonul, ar trebui să alegi flori galbene și portocalii care să înflorească eșalonat de primăvara până toamna. Nu este greu, foarte multe flori (și anuale, și perene) au aceste culori. Ca să se dezvolte bine, multe preferă locurile însorite, unele tolerează umbra… Le-aș recomanda pe cele iubitoare de soare, care sub razele acestuia ies și mai bine în evidență. Dacă vrei să muncești mai puțin, alege unele care se îngrijesc ușor și înfloresc îndelungat. La cele mai multe, îndepărtarea regulată a florilor trecute le menține aspectul îngrijit și le stimulează înflorirea.

Foto: Flori Lixăndroiu
Foto: Flori Lixăndroiu

Există o mulțime de tipuri de narcise în gama de galben (simplu sau stropit cu portocaliu). Când cumperi bulbii, ai grijă să alegi unii cu perioade de înflorire eșalonate pe tot parcursul primăverii.

Articol adaptat din revista Casa lux – iulie 2016

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply