Flori care răsar din piatră seacă

0

Lewisia, înfloreşte până la sfârşitul verii şi este una dintre acele flori care răsar din piatră seacă.

Flori care rasar din piatra seaca - Copy

Originară din vestul Americii de Nord, Lewisia este o plantă suculentă cu flori foarte frumoase, a căror culoare variază de la alb până la ciclamenul cel mai aprins. Are nevoie de un loc însorit, cu o bună circulaţie a aerului şi un sol sărac în substanţe nutritive. Dar cel mai important este drenajul. Dacă nu este perfect, frunzele vor putrezi; ideal este să adaugi pe sol un strat de pietriş pentru a feri frunzele de umezeală, fapt care confirm[ calitatea de flori care răsar din piatră seacă.

Citeste si: 5 plante care infloresc in iulie

De asemenea, importantă este şi un pic de umbră, mai ales în după-amiezile foarte însorite. Ajută florile sa trăiască mai mult, iar planta poate înflori chiar de câteva ori pe sezon. Perioada de înflorire începe cu luna mai şi poate dura până la sfârşitul verii.

Citeste si: Flori de vara – crinii de gradina

Îi merge foarte bine și  în brazde ridicate sau în ghivece.

Deşi relativ sensibilă, Lewisia nu e chiar aşa de greu de îngrijit cum pare la prima vedere. Dacă te pasionează, dintre toate speciile, cel mai bine este să începi cu Lewisia cotyledon, care este cea mai puţin pretenţioasă. Apoi pot urma Lewisia brachycalyx sau Lewisia tweedyi.

Text: Patricia Usurelu

Foto: Shutterstock

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply