5 plante care infloresc in luna iulie

0

In luna lui cuptor nu avem explozii de flori, dar cu toate acestea sunt 5 plante care infloresc in luna iulie. Tocmai canicula si lumina solara sunt cele care taie elanul florilor. Dar, cele care infloresc in luna iulie sunt atat de frumoase si atat de bogate incat numarul nu mai conteaza.

plante care infloresc in luna iulie

Hortensia este vedeta lunii. Florile adunate in bucete mari sunt bucuria gradinilor. In plus culorile lor variaza de la roz pal, la roz intens si mov. Totul depinde de aciditatea solului si, cu putina grija, poti schimba culoarea florilor chiar si dupa ce au inflorit. Mai mult, hortensia, una din plantele care infloresc in luna iulie, face flori care rezista pentru multa vreme, asa ca le vei avea inflorite pana la finele lunii, cel putin.

Citeste si: Hortensia, planta care isi schimba culoarea

plante care infloresc in luna iulie

Buddleja sau liliacul de vara este face parte dintre plantele care infloresc in luna iulie. Are flori alb, roz, portocalii sau galbene rosii si mov, in functie de soiul din care face parte. Florile sunt foarte parfumate motiv pentru care atrag fluturii si albinele. Buddleja iubeste soarele, dar se simte bine si la umbra, daca are lumina macar cateva ore pe zi. Este putin pretentioasa si are nevoie doar de pamant fertil si bine drenat si apa, dupa apus.

Crinul, vedeta din luna iulie

Achillea, numita si coada-soricelului, este printre cele 5 plante care infloresc in luna iulie. Originara din Asia si Europa, este rosie, alba sau galbena in functie de sol si este in acelasi timp si o planta medicinala.  Are flori mici, tulpini puternice, iar inflorescentele sunt rezistente. Coada soricelului este foarte usor de cultivat, se simte bine in locuri complet insorite si un sol bine drenat. Suporta si solul nisipos amestecat cu pietris si creste bine pe langa garduri si borduri.

Citeste si: Cum faci o gradina mica

plante care infloresc in luna iuliePhisostegia sau rachitica de gradina este una dintre plantele care infloresc in luna iulie. Are aspect de tufa, iar florile se afla in varful tulpinilor, sub forma de inflorescente de 20-30 de centimetri si au culoarea lila, roz sau alba. Phisostegia nu este o pretentioasa, se multumeste cu solurile argilo-nisipoase, iar inmultirea se poate realiza prin seminte sau diviziunea tufelor.

Am lasat ultimii pe lista plantelor care infloresc in iulie crinii de vara pentru ca sunt cei mai spectaculosi si pentru ca despre ei o sa vorbim mai pe larg in luna lui cuptor. Fiecare gradina poate beneficia de frumusetea crinilor, incepand cu terasele mici, pana la gradinile mari, unde crinii pot creste in voie. Sunt multe varietati de culori cu care se pot forma o multitudine de scheme de culori, de la rosul si portocaliul stralucitor, pana la roz si mov incantator, continuand cu crem si alb.

Sursa: wikipedia.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply