Flori care iubesc soarele

0

flori care iubesc soarele (2)

Azi, la momentul Solstitiului de Vara, laudam puterea datatoare de viata a Soarelui si iti prezentam o colectie de flori care iubesc soarele. Adica exact acele flori care rezista in plin soare fara probleme. Sunt flori de vara, flori care iubesc soarele, foarte colorate (culoarea este unul din secretele rezistentei lo, iar intesitatea culorii este direct proportionala cu intensitatea soarelui), rezistente si perene.

Nu exista gradina care sa nu aiba, in locul cel mai batut de soare soiuri de flori care iubesc soarele. Le-am adunat pe cele mai populare si pe cele mai fumoase si-ti spunem cateva informatii pe care e bine sa le stii despre ele.

Citeste si: Secretele cârciumăresei

Carciumaresele iubesc soarele si fluturii

Planteaza carciumarese pentru ca incoltesc usor din seminte, infloresc repede, ca sa nu mai vorbim ca poti alege dintr-o gama bogata de varietati si culori. Carciumaresele tolereaza fara probleme soarele direct si caldura intensa, cu conditia ca solul sa fie bogat si bine drenat, iar in perioadele secetoase, udat din plin in fiecare seara.

Extra sfat: foloseste varietatile mari de carciumarese ca plante de fundal, pe langa borduri, garduri, pe langa peretele caselor, in brazde sau plantate grupuri oprganizate in gradinile rustice. Varietatile pitice merg foarte bine in rocarii sau in containere si sunt la fel de rezistente in soare puternic ca si cele mari.

flori care iubesc soarele

Citeste si: Coreopsis – intre margarete si floarea soarelui

Infloresc abundent toata vara

Coreopsis – intre margarete si floarea soarelui infloresc pana toamna tarziu, sunt usor de crescut si tolereaza aproape orice tip de sol, mai putin pe cel foarte umed. Dupa ce s-au prins, au nevoie de soare din plin si de foarte putina apa, ceea ce le face ideale pentru gradinile urbane sau de pe acoperisuri. Sunt ideale pentru gradinile de care nu ai timp sa te ocupi, d ecele salbatice si rustice si pentru a decora gradinile mari.

Extra sfat: Coreopsis merg foarte bine ca flori de umplutura sau in borduri. Pentru contraste interesante planteaza-le alaturi de flori albastre sau indigo (Baptisia Australis, Delphinium, lavanda). Au o culoare care le face perfecte in combinatie cu flori albastre.

flori care iubesc soarele (3)

Citeste si: Plante cu flori albastre

Coada soricelului – se inmulteste foarte usor

Chiar daca este perceputa ca si planta medicinala, datorita florilor compacte de culoare galbena, oranj, roz sau rosie ale diferitelor varietati, coada soricelului poate rivaliza cu orice alta floare din gradina. Are nevoie de un loc insorit, cu un sol usor si bine drenat.

Extra sfat: Merge plantata in borduri alaturi de flori cu forma conica, precum astibele sau ca fundal, alaturi de sanziene de gradina, veronica sau de rudbeckia.

Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase flori care iubesc soarele, dar si cateva dintre cele care iti pot bucura gradina, sufletul si viata….


Text: Patricia Usurelu
Foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply