Florența te cheamă să o revezi iar și iar…

0
Fotolia_58663051_Subscription_XL.jpg-©-MasterLu---Fotolia.com
Foto: Fotolia

Italia este un rai pentru turiștii iubitori de natură, de artă, de istorie. În acest rai cu orașe precum Roma sau Veneția există un colț de care mulți nu se pot sătura și unde ar dori să revină mereu: Florența.

Toscana atrage turiștii ca un magnet, iar capitala ei, Florența, are un farmec irezistibil. Rezervă-i doar ei câteva zile! Poți călători cu avionul până la Florența, dar și la Pisa sau Bologna, de unde ai legături auto sau cu trenul bune și dese. Florenței i se spune leagănul Renașterii, capitala artei, magnifica… Este locul unde au trăit și au creat Michelangelo, Dante Alighieri, Leonardo da Vinci, Machiavelli. Amprenta pusă de geniul lor creator dăinuie și azi cu prospețimea de odinioară.

Fotolia_60428571_Subscription_XL.jpg-©-JFL-Photography---Fotolia.com
Foto: Fotolia

Multe opere de artă celebre au fost înlocuite pe locurile lor inițiale cu copii, e adevărat că desăvârșite… Dacă vrei să vezi originalele, trebuie să vizitezi muzeele în care sunt expuse la adăpost. Florența este mereu plină de turiști, o aglomerație care ar fi foarte obositoare dacă nu s-ar citi pe fețele tuturor aerul de vacanță și de încântare. Încearcă să ieși în oraș dimineața devreme, cât e aproape gol. Merită să-l vezi dezbrăcat de haina turiștilor și îmbrăcat doar în straiele frumuseții străzilor lui înguste și clădirilor impunătoare. Florența e un oraș plin de viață, animat de manifestări culturale de tot felul.

Eu am avut șansa să particip aici la un concert ținut în Catedrala San Lorenzo. A fost un regal! Lista cu ce ar trebui să vezi la Florența e mult prea mare, poate ar fi mai utilă una cu ce nu trebuie să ratezi.

Planifică-ți o scurtă escapadă și găsește cele mai bune oferte de city-break pe Vola.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply