Ferestre englezesti, o solutie eleganta

0

Ferestre englezesti si sprosuriAbordam un subiect mai putin cunoscut, dar care cu certitudine o sa-ti placa si vorbim despre ferestre englezesti si sprosuri.

Unul din elementele caracteristice pentru ferestrele englezesti sunt sprosurile. Acestea din urma se mai cunosc si sub numele de baghete ornamentale sau georgian-bars si dau o nota eleganta geamului. In plus ferestrele englezesti si sprosurile sunt cea mai buna cale prin care poti da o nota foarte personala casei.

Tocurile si structura pentru ferestre englezesti si sprosuri pot fi din lemn suau din imitatii de lemn.

In conditiile in care ne-am propus sa discutam despre ferestre englezesti si sprosuri facem o scurta clasificare a avantajelor si dezavantajelor pe care acestea le au.

Citeste si: Jaluzelele exterioare, protectie pentru casa

Ferestre englezesti si sprosuriMare beneficiu pentru ferestre englezesti si sprosuri este castigul in ceea ce priveste eleganta. Astfel de geamuri se vad frumos de afara si dau un aer exceptional de placut in interior. Marele dezavantaj este costul destul de ridicat al acestora, mai ales in cazul celor care sunt facute pe structura PVC si cu geam termopan.

Trebuie spus ca pentru ferestre englezesti si sprosuri autentice materialul de baza este lemnul si sticla obisnuita, dar in aceasta din ultima stuatie desi preturile scad, raman oricum la nivel ridicat. La aceasta se adauga si riscul deteriorarii sprosurilor, care vor vibra sau se vor detasa din rama lor in momentul in care chitul de fixare de uzeaza.

ferestre englezesti si sprosuri (2)Citeste si: Obloane pentru ferestre

Una peste alta daca esti interesat de ferestre englezesti si sprosuri singura solutie eficienta ramane cea a structurilor din PVC. Beneficiul este ca iti poti alge ce imagine vrei, poti folosi ferestre cu arcade si o impartire a sprosurilor dupa gustul tau. Sprosurile sunt minunate la usile mari de sticla, pentru ca asigura un plus de rezistenta si dau o eleganta aparte acestora.

Se poate folosi foarte bine si sticla ornamentala pentru acest gen de usi cu sprosuri, iar combinatiile si solutiile sunt de-a dreptul incantatoare.

Ferestre englezesti si sprosuri se preteaza inclusiv pentru ochiuri colorate si imitatii de vitralii, mai ales pentru ferestrele mari cu forme atipice (cu bolta, de exemplu).

Citeste si: Jaluzele romane, solutia ideala pentru acasa

Un alt dezavantaj care trebuie luat in calcul pentru ferestre englezesti si sprosuri este faptul ca retin praful si se curata destul de greu. O buna solutie, evident, acolo unde se poate sunt obloanele exterioare care pot proteja si ferestrele si structura speciala a acestora. Obloanele sunt recomandate mai ales pentru ferestre englezesti si sprosuri realizate din lemn, dat fiind faptul ca sunt mai supuse riscului deteriorarii.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply