Fatade ventilate

0

Fatade ventilate – Vrei un look cât mai atractiv pentru casa ta la exterior? Optează pentru fatade ventilate, realizate cu materiale de ultimă generație. Cele mai multe sunt materiale compozite, estetice, rezistente, impermeabile, care conferă o imagine modernă și stilată.

fatade ventilate
Fațade cu aspect estetic durabil, ușor de întreținut – sunt principalele beneficii obținute 
prin utilizarea sistemelor de fațade WERZALIT, un material compozit realizat din lemn și 
polipropilenă. Foto: www.werzalit.com/ro

Citește și Arhitectură cubistă și mobilier cu geometrii cool.

Pentru placarea exterioară a casei sunt disponibile tot mai multe produse, în afară de clasica tencuială. Plăcile compozite pe bază de lemn, polipropilenă, metale, fibră de sticlă sau beton se adaugă unor materiale naturale uzuale, precum piatra, lemnul sau ceramica. Avantajele lor sunt multiple: se montează în general fără mortar adeziv, mult mai comod (fără șantiere prelungite), pe sisteme de susținere ce asigură o bună ventilare și izolare termică, sunt rezistente la uzură, lovituri, murdărie sau radiație solară excesivă.
Dorindu-se o alternativă la placările cu lemn masiv exotic, materialele compozite pe bază de lemn conferă multă naturalețe fațadelor și un „aspect cald“. Se disting plăcile din werzalit, un compozit realizat dintr-o masă de așchii din lemn și polipropilenă consolidată cu rășini sintetice. Se pot monta în sistem de fatade ventilate, cu circulație continuă a aerului sub plăci.

fatade ventilate
O opțiune prioritară în placările moderne pot fi placajele HPL Trespa Meteon, rezistente la lovituri, la agenți chimici și in mediu salin. Foto: Abatech

Citește și Scenografie feerică la exteriorul casei.

Foarte apreciate sunt panourile HPL (High Pressure Laminate), realizate din rășini termoizolante armate omogen cu fibre din lemn la temperaturi/presiuni ridicate (cca 70% fibre din lemn). Au o stabilitate dimensională comparabilă cu a lemnului masiv, fără a fi afectate de umezeală, și au o foarte bună rezistență la intemperii și la agenți chimici. De aceea sunt o soluție și în medii mai agresive (zone cu aer salin) și nu se deteriorează la acțiunea agenților chimici (solvenți folosiți pentru curățarea regulată). Suprafețele plăcilor sunt prevăzute cu pelicule decorative exterioare, netede, fără porozități, ce nu permit impregnarea murdăriei și favorizează scurgerea apei de ploaie. Poți alege, pe lângă produsele pe bază de lemn, plăci pe bază de beton și fibră de sticlă sau plăci compozite pe bază de metal. Aparent mai reci, sunt o soluție foarte bună pentru fațade moderne, cu jocuri de forme originale.

fatade ventilate
În amenajările rezidențiale moderne, volumul compact al clădirilor și formele geometrice clare se evidențiază cu placări exterioare ce imită lemnul, în alternanță cu suprafețe de zid sau vitrate. În imagine: fațade realizate cu plăci HPL Abet Laminati, gama MEG, imitație lemn. Foto: Geplast

Citește și Arhitectură spectaculoasă susținută de design în vogă
Articol preluat din revista Casa Lux, nr 10/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply