Farmecul florilor de hârtie I

0
Florile din hârtie sunt foarte apreciate
Arhiva personală
Dragă cititorule,
Realizarea manuală a obiectelor decorative a luat amploare în ultimii ani, tot mai multe bloguri, magazine online şi târguri meşteşugăreşti găzduind oferta diversificată a creatorilor handmade. Tehnicile multiple permit dezvoltarea a numeroase creaţii artistice, o parte dintre acestea fiind prezentate şi cititorilor noştri, în paginile revistei Practic Idei.
Fotograf şi manager al unui restaurant din Capitală, Viorica Manole se relaxează în timpul liber creând bijuterii şi aranjamente florale. Buchetele talentatei creatoare din Bucureşti nu au parfum, însa lipsa acestei caracteristici nu le ştirbeşte din frumuseţe, având calitatea de a rezista timpului, fiind fabricate dintr-o hârtie aparte, ce le conferă un aspect apropiat de cel natural. La început, Viorica asambla florile din hârtie creponată, însa citind tutorialele pe internet a descoperit că există o hârtie specială, mai flexibilă şi uşor de modelat. Cel mai cerut model de către clienţi este trandafirul, dar de-a lungul timpului a creat şi crizanteme sau brânduşe şi chiar trandafiri din material textil, care însă nu au avut succesul scontat. În general, preţul unui buchet din flori de hârtie este mai mic decât cel al unui buchet din flori naturale, iar faptul că nu se ofileşte, păstrând amintirile vii, reprezintă unul dintre motivele importante pentru care mulţi aleg această variantă. De altfel, au existat cliente, care i-au povestit creatoarei cum au avut prieteni în vizită, care nici nu au sesizat diferenţa.
Crearea de bijuterii şi ornamente, o pasiune relaxantă
Arhiva personală
O floare de hârtie este formată din bandă elastică, sârma şi bineînţeles hârtie specială, iar frunzele din acelaşi material, nu sunt adăugate decât la cerere. Deşi, poate părea simplu de asamblat, fiecare petală trebuie tăiată separat cu foarfeca atent, necesitând un timp de lucru îndelungat. Dacă buchetul este pentru o mireasă, codiţele sunt îmbracate la final în dantelă şi în funcţie de dorinţa clientului, pe suprafaţa mânerului sunt cusute perle. Asamblarea totală a unui buchet necesită o zi completă de lucru, crearea unui colier din cristale, o altă pasiune a gazdei noastre,
realizându-se în aproximativ două ore de muncă.
Continuarea acestui articol o puteţi citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply