Fara curent pe sub uși

0

Simți curent rece pe la picioare ori frigul navalește în casă pe lângă ramele ferestrelor? Este cazul sa verifici la fața locului ce se întâmplă și să iei măsuri. Uneori se rezolva repede cu bandă autoadezivă de cauciuc sau burete.

Iarna bate la ușă, dar știind că n-o lăsăm în locuință, se strecoară mișelește pe la ferestrele și ușile ce nu se închid bine. Este suficient un spațiu de 4-5 mm să intre un curent deranjant, așa că verifică starea tâmplăriei și unde constați deficiențe, repară degrabă. Încearcă întâi să observi ce s-a întâmplat, dacă s-a lăsat balamaua caută să repari întâi aici strângând șuruburile, îndreptând ce se poate.

Uneori o șaibă plasată pe axul balamalei ajută la ridicarea cu 2-3 mm a ușii sau ferestrei și asigură pe loc rezolvarea problemei.

Dacă, în ciuda tuturor eforturilor, după închidere în jurul ferestrelor sau ușilor rămâne un spațiu mare între ramă și toc, șterge bine suprafața, să nu aibă praf sau alte impurități, grăsime, apă, și observă distanța rămasă, apoi în funcție de aceasta mergi și cumpără bandă autoadezivă de cauciuc sau burete.

Această bandă poate avea mai multe profile în secțiune (D, P, K), tu o alegi pe cea mai potrivită. Găsești în 2 culori, albă sau maron deci alegi în funcție de aspectul tâmplăriei.

Dacă problema curentului provine de la rostul mare rămas între podea sau prag și baza ușii, o variantă este să lipești pe marginea de jos a ușii un profil cu peri deși care va opri aerul rece, permitând totodată folosirea ușii fără probleme.

A doua variantă este să pui un rulou de burete la baza ușii, doar ca pe acesta va trebui să-l muți de fiecare dată când utilizezi această ușă de acces. Dar partea bună este că acest rulou poate deveni foarte simpatic, dacă-l transformi într-o figurină, de exemplu un câine șoricar, un șarpe, o păpușă cu picioare foarte lungi, o omidă etc. Pentru șarpe doar adaugi, ochi, limbă și modifici puțin capetele pernuței. Pentru omdă, legi din loc în loc cu șiret, pui ochi mobili sau din nasturi și atât. Ca umplutură folosești vată specială, melană, lână ori deșeuri textile (de exemplu pulovere deșirate).

Pentru fața pernei însă, este bun un material mai închis la culoare și cât mai adecvat ca imprimeu pentru figurina plănuită. Succes!

Citeste si:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply