Cum alegi usa de interior. Trei sfaturi de baza

0

Este esențial modul în care alegi ușa de interior, iar pentru a face această alegere corect am trei sfaturi de bază pe care merită să le iei în calcul când ești pus în situația de a alege ușa de interior.

Citeste si: Usa casei. Sfaturi, detalii si culori

Cand alegi ușa de interior trebuie să știi că nu trebuie să fie doar frumoasă, ci și practică și rezistentă pentru că este genul de element în economia casei de folosință foarte îndelungată. În ceea ce privește aspectul pentru ușă de interior cele mai bune alegeri le reprezintă cele cu inserție de sticlă, iar cea mai bună soluție este sticlă sablată. Ușă de interior cu sticlă sablată sunt foarte aspectuoase, elegante și foarte practice.

Citeste si: Apartament open space

Este însă esențial unde montezi acest gen de ușă, potrivită pentru camerele sociale și cele care sunt deschise tuturor membrilor familiei. Ușa mată, compactă sau ușa bloc este prima alegere pentru dormitoare, camera copiilor, eventula pentru camera unde se afla biroul din casă.

Când alegi ușa de interior ia în calcul soluțiile care lasă lumina să treacă pentru că acest gen de ușă oferă aerul de ”acasă”.

Dacă nu poți să folosești acest gen de alternativă, când alegi ușa de interior poți opta pentru modelele cu decupaje, care sunt ideale pentru camerele care dau în holuri fără lumina naturală, pentru că le luminează și asigură un spațiu fluid. Ușă de interior cu mai multe decupaje intră în categoria celor clasice, în timp ce modelele de uși cu un singur decupaj vertical sunt moderne și se pot adapta la toate proiectele de compartimentare interioară și la toate camerele.

Citeste si: Cum se vopseste o usa

Al doilea element esențial de care trebuie să ții seama când alegi ușa de interior este rezistenta la căldură, rezistentă la spălare, capacitatea de izolare fonică la acizi și soluții chimice, dar și rezistentă la aburi și umiditate, rezistente la zgârieturi și capacitatea de a fi ușor de întreținut. Toate acestea sunt elemente de care trebuie să ții seama când alegi ușa de interior.

Citeste si: Camere cu glasvand. Practic si frumos

Ia în calcul atunci când alegi ușa de interior că aceasta trebuie să aibă o bună rezistentă la incendiu și să nu conțină materiale inflamabile.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply