Elemente de efect in gradina

0

Dacă ai o grădină de dimensiuni reduse și nu știi cum să o amenajezi pentru a o pune în valoare, niște elemente de efect te pot scoate din impas. Îți prezentăm câteva idei ingenioase, numai bune de pus în practică. Cum oportunitatea utilizării lor depinde de condițiile grădinii, acestea pot fi folosite “la pachet” sau separat.

Gardul viu cu ferestre cu contururi metalice ovale este un element original, care însă diminuează gradul de siguranță al granițelor grădinii. Este însă bun ca să închidă o zonă de odihnă a acesteia, ocrotită de un gard dens, în care se află două fotolii, la care se ajunge mergând pe o punte. Aceasta leagă poarta de micul deal artificial și este un alt element inedit, care imprimă dinamism grădinii. Ea reprezintă totodată și o invitație la joacă pe care copiii sigur o vor aprecia! Echilibristica pe această punte va fi răsplătită de o binemeritată odihnă pe fotoliile cu spătare înalte și comode. Peisajul verde izolat de gardul din jur face ca odihna în acest cadru de vis să fie și mai plăcută. Fotoliile din acest loc sunt nu doar frumoase, ci și confortabile, iar realizarea lor din metal reprezintă o alegere bună, armonizându-se cu ramele ferestrelor. (Sfat: orice model și material ai alege, ai grijă să nu rețină apa). Rondul de flori ce pare că a fost “aruncat” prin iarbă ca o panglică are un aspect foarte plăcut.

elemente de efect fotolii metal gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Mulțimea ideilor puse în practică (ferestrele din gard, movila, puntea, fotoliile) este contrabalansată de peisajul floral drămuit cu parcimonie.

elemente de efect fereastra gard viu gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

Gardul viu întreține o notă de mister și micile ferestre din el stârnesc curiozitatea de a privi dincolo (în grădină și din grădină). 

Articol adaptat din revista Casa lux – aprilie 2015

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply