Economiseste energia si gestioneaza-ti bugetul eficient!

0

Energia electrica a devenit un element esential in cadrul societatii de astazi. In viitor vom avea de infruntat provocari majore cum ar fi epuizarea combustibilor, cresterea cererii de energie si implicit dependenta vietii moderne de aceasta.

Intregi cercetari ale specialistului in instalatii electrice, Legrand, sunt dedicate economiei de energie dar si confortului. Cateva sfaturi pentru viata de zi cu zi:

Primul pas: verificarea consumului electric!

Pentru a reusi sa faci economii primul pas este sa identifici care este consumul tau si care sunt cei mai mari consumatori. Un sistem de afisaj al consumului iti poate oferi pana la 15% economie.

Gestioneaza temperatura: economie si confort in momentele potrivite

Utilizeaza un termostat de ambianta si astfel controlezi printre cei mai importanti consumatori de energie. Regleaza-ti temperatura pentru zi / noapte si perioadele de absenta si vei avea un consum cu pana la 20% mai scazut!

Controleaza iluminatul eficient

Utilizati strict iluminatul care va este necesar, Legrand va ajuta sa fiti practici si sa va pastrati bugetul pentru micile placeri, nu pentru consumul inutil de energie electrica.

Ai 55% economie de energie daca folosesti un intrerupator automat cu senzor de prezenta in spatiile de trecere, se aprinde si se stinge doar atunci cand simte prezenta cuiva.  Daca lumina naturala este suficient de puternica el va ramane stins!

Folosind un variator poti avea pana la 58% economie de energie cu o lampa fluo-compacta cu iluminatul redus la 25%. Stiati ca puteti inlocui in perete fara probleme un intrerupator clasic cu un variator?

Programeaza un orar strict de functionare a aparatelor si utilitatilor casei

Optimizati pornirea instalatiei de incalzire a camerei sau a apei programand punerea in functiune cu 1 ora inainte de venirea acasa. Astfel risipa de energie sau de buget este evitata.

Cu un intrerupator orar programabil instalat in tabloul electric poti regla consumatorii zilnici sau saptamanali, pornind de la iluminatul automat al curtii seara, incalzirea selectiva a unei camere pana la pornirea masinii de spalat sau a ventilatiei de aerisire.

Foloseste storurile pentru a economisi energia

Un element simplu ca storurile exterioare te pot ajuta iarna sa eviti pierderile termice iar vara sa scazi consumul pe climatizare. Folosind o simpla comanda centralizata a storurilor poti economisi pana la 10% in cheltuielile de incalzire si cu pana la 80% costurile pentru climatizare!


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa si foto: Legrand

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply