DIY: O ramă de oglindă

0

Acesta este un proiect DIY – Do it yourself, foarte simplu, extrem de plăcut ca rezultat final. Iată câteva sfaturi pentru a realiza o ramă de oglindă.

ramă de oglindă

Citeste si: Trei idei pentru a refolosi o rama veche

Pentru acest proiect ai nevoie de o oglindă, bucați subțiri de lemn de brad sau de alte esențe moi, pentru a fi ușor de tăiat, un aparat bun pentru tăiat lemn, lac pentru lemn și un adeziv de bună calitate.

Citeste si: 5 idei decorative cu lumanari

Strategia este simplă și evidentă. Începe prin a curăța coaja lemnelor. Șlefuieștele complet și cu atenție. Măsoară secțiuni de doi centimetri grosime apoi taie-le. Folosește un șmirghel fin pentru a le netezi și a îndepărta toate urmele tăieturilor, pe ambele fete. Este un pas esențial pentru că te va ajuta și la o lipire bună și la aspect. Lăcuiește fiecare bucată pe una din fete, dacă este nevoie de mai multe ori până vor arăta perfect.

Citeste si: DIY – O biblioteca din sertare

Finalul este creativ. Aranjează bucățelele astfel încât să sugereze o ramă de oglingă și lipește fiecare bucată de lemn cu adeziv. Curăță cu atenție la final și, dacă este nevoie, cu o pensulă fină lacuiește din nou. Gata!

Citeste si: DIY – Suport pentru prosoape

Combină acest proiect DIY cu alte elemente din lemn sau pur și simplu lasă piesa și această ramă de oglindă ca unice elemente rustice. Se vor potrivi în orice decor.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply