Dining minimalist cu trei nuanțe distincte

0

Dining minimalist cu trei nuanțe distincte – Poți crea o atmosferă primitoare prin îmbinarea a trei stiluri minimaliste? Exemplul alăturat îți prezintă una dintre rețetele de urmat pentru a reuși. Masa lungă și robustă, din lemn masiv, are un aspect pregnant rustic, tapetul și parțial draperia au fost inspirate de modele japoneze, iar accesoriile decorative au tentă scandinavă… Mixarea lor a creat totuși un dining minimalist primitor și rafinat.

Citește și Dining eclectic, cu note originale.

Fundalul general este mai degrabă neutru, cu evitarea alăturărilor contrastante: gresia și mobilierul sunt alese în culori de pământ, iar bârnele sunt vopsite într-o nuanță deschisă. Petele de culoare care ies în evidență sunt accesoriile de pe masă, eventual altele discrete pe margini. Nu uita că ai un context special, cu suprafețe vitrate extinse spre grădină, de aceea alege mai degrabă soluții in/out (potrivite deopotrivă interiorului și exteriorului casei) la placarea pardoselii, la selectarea finisajelor și alegerea mobilierului. Discret decorată și învăluită generos în lumină, această cameră parcă așteaptă să fie animată de gazde și de invitați, care se vor simți în centrul atenției, fără a fi deloc obosiți de un ambient încărcat.

Citește și Scara interioara ingenios încadrată.

dining minimalist
Tapet Willow Tree, din colecția Chika, a brandului Sanderson. Foto: Sanderson

Stilul eclectic al amenajării este bine reflectat de modelul tapetului. Denumit Willow Tree, face parte din colecția Chika, a brandului Sanderson, și include desene de inspirație japoneză redate într-un stil cu influențe scandinave. Ca și modelul de draperie, este disponibil prin La Maison (L 1.000 x l 50 cm).

dining minimalist
Literele transmit un mesaj clar și potrivit într-un spațiu de tranziție al locuinței. Foto: Sanderson

Încearcă combinații inedite, dar nu forța dozajul! Modelul de tapet are o tentă luxuriantă, dar care se estompează grație cromaticii ponderate, iar masa din lemn masiv are un aspect mai frust și natural, lipsind finisajele elaborate.

Dacă ai optat pentru un dining minimalist, îi poți conferi ușor un aer cosy și elegant fără ostentație!

Citește și Lumini in dining.

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply