Dining clasic în interpretare de senzație

0

Dining clasic în interpretare de senzație – Un regal de strălucire și culoare, de materiale prețioase și de linii grațioase va conferi diningului o aură princiară, de care te vei bucura împreună cu oaspeții tăi atunci când vă veți întâlni în jurul mesei somptuoase ce domină decorul.

dining-de-GournaySpectaculozitatea diningului este  conferită de tapetul din mătase, pictat manual, de la brandul de Gournay (4.948 lei/panoul/ L 95 x h 274 cm). În cadru mai există: scaunele model Georgian, de la brandul Baker, și lustra, model Bergame, brand Mis en Demeure (15.840 lei). Toate sunt disponibile prin La Maison.

 

Fastul din palatele franțuzești din vremea Regelui Soare poate fi o sursă de inspirație ine-dită pentru decorul din diningul tău. Dar pentru a adopta o ast-fel de manieră de ambientare somptuoasă, asigură-te că detaliile arhitectonice se pretează unui astfel de demers elegant. Astfel, încăperea trebuie să fie cât mai spațioasă și cu o înălțime generoasă, pentru a putea alege un tapet cu un imprimeu panoramic, bogat în detalii. Montează lambriuri din lemn cu elemente clasice în relief în partea inferioară a peretelui, ca să subliniezi eleganța compoziției. Este de preferat să alegi unele în-tr-o nuanță care să contrasteze cu tonurile existente în imprimeul tapetului, pentru a evidenția prezența celor două materiale folosite la finisarea pereților. În ceea ce privește plafonul, îți sugerăm să îl finisezi în alb, pentru a da amplitudine camerei. Împodobește-l cu plinte din gips turnat, cu modele vegetale stilizate în relief, dar și cu medalioane, realizate din același material, care se fixează, de regulă, spre centrul tavanului. Candelabrele din cristal vor arăta bine în compania elementelor de decor montate pe plafon. Într-un astfel de context se pretează un mobilier clasic, din lemn masiv, înnobilat cu ornamente din metal aurit sau din argint. Epatează și la capitolul decorațiuni: câteva piese de la magazinul de antichități vor da foarte bine!

Articolul cu titlul ”Dining clasic în interpretare de senzație” a fost publicat în revista Casa Lux nr 10/2015.

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply