Sfaturi de ingrijire pentru cele mai comune plante de apartament

1

Vorbim despre îngrijirea acestor plante de apartement, în mod cert aflate în foarte multe din case.

– face parte din categoria Bromeliaceas. Îi place să stea în lumină puternică, dar fără soare direct. În perioada de vegetație cere o temperatură de 20-21 grade Celsius, iar în perioada de iarnă 14-15 grade Celsius. Se udă periodic pentru a menține pământul mereu umed. Udați și în rozetă cu apă fără clor. Preferă un ambient umed, pulverizați ocazional frunzele.

Anthurium scherzerianum – floarea Flamingo, preferă un spațiu luminos, dar fără soare direct. Temperatura de 18-20 grade Celsius este necesară pe toată perioada anului. Se udă regulat pe perioada primăvară-vară și mai puțin în iarnă. Se amplasează într-un spațiu umed și se pulverizează periodic pe frunze cu apă fără clor. Se administrează îngrășământ o dată pe săptămână, pe toată perioada anului. Dacă frunzele se îngălbenesc, suferă de temperatură scăzută sau de curent de aer rece.

Aphelandra squarrosa face parte din categoria Acantaceas. Cere un spațiu luminos, fără soare direct. Temperatura în vară este de 19-20 grade Celsius, iar în iarnă 15-18 grade Celsius. Se udă cu regularitate pe perioada caldă, iar în perioada de repaus, de iarnă, se udă cât să fie pământul umed. Se administrează îngrășământ o dată pe lună, atâta timp cât se menține floarea. Fruzele cad sau se îngălbenesc din cauza căldurii și a aerului uscat. Necesită răcoare și pulverizarea frunzelor cu apă. Dieffenbachia preferă multă lumină, dar fără soare direct și o temperatură constantă de 20 grade Celsius. Pe perioada de iarnă temperatura nu trebuie să scadă sub 15 grade Celsius. Se udă cu regularitate și se menține pământul umed în permanență.

Syngonium preferă multă lumină, dar nu expunere directă în soare, menținând temperatura de 18-20 grade Celsius în vară și 15 grade Celsius în iarnă. Fiind o plantă curgătoare, se poate amplasa în ghivece suspendate sau în ghivece obișnuite, unde se amplasează suporturi pentru cățărare. Se vaporizează apă ocazional pe frunze pentru menținerea umidității. Excesul de apă îngălbenește frunzele, iar lipsa îngrășămintelor determină alungirea frunzelor în exces.

Stephanotis floribunda – Iasomia de Madagascar. Preferă spațiu luminos fără expunere directă în soare, menținându-se o temperatură de 18-22 grade Cesius pe perioada caldă și niciodată sub 15 grade Celsius pe perioada rece. Se udă regulat și se vaporizează frunzele pentru menținerea umidității. Frunzele galbene ce cad anunță lipsă de lumină, îmbătrânirea plantei. Flori ce cad înainte de deschidere indică lipsă de apă, lipsă de îngrășăminte.

Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: crinul pacii | Revista Practic idei

Leave A Reply