Detalii de culoare fac din domitor o camera romantica

0

Două detalii sunt mereu esențiale și definesc orice obiect și orice cadru: forma și culoarea. Află care sunt detaliile de culoare care fac din dormitor o cameră romantică și cum poți trasforma un spațiu neutru într-un loc cald, intim și personal.

Totul în jurul nostru este definit prin formă și culoare, iar culoarea precede uneori forma, mai ales când este vorba de amenajările interioare. Culorile care pot face camera romantică sunt variate, de la alb cu accente puternice de roșu, până la tonuri de violet și mov.

Culorile din gama închisă, dense și care induc o stare de relaxare sunt cele mai potrivite pentru a realiza o cameră romantică mai ales când este vorba despre dormitor. Concret, poftește în dormitorul simplu, dar sofisticat, mic, dar romantic, decorat în mov intens și vezi cum poate culoarea să facă dintr-un dormitor o cameră romantică, fără accesorii inutile, fără detalii absurde, ba chiar și fără petale de trandafiri, lumânări și lumină filtrată prin voaluri colorate…

Citeste si: Cum decorezi cu mov. Cateva sfaruri practice

Un decor mov/violet intens cu accente de culoare aurii, ca în cazul nostru, nu este o alegere populară, aparent parte complicat de realizat, dar este o juxtapunere foarte calmă de culori și acest lucru o face perfecta pentru dormitor.

Detalii de culoare fac din domitor o camera romantica

Pereții au fost zugrăviți într-o nuanță caldă de ocru. A fost ales un ton intens și o culoare densă tocmai pentru că planul inițial a fost acela de a combina mov și auriu, iar ocrul pereților susținea cel mai bine cele două nunațe. Temelia pereților a fost lăsată special albă pentru a scoate în evidență podelele din lemn, închise la culoare, prețioase care au ca efect lărgirea spațilului și sentimenul de intimitate pentru această cameră romantică. În plus podelele închise la culoare au scos în evidență covorul mov-liliachiu, aproape electric care dă viață și personalitate camerei.

Citeste si: Coltul romantic din casa. Cum il amenajezi

Două elemente de stil cu impact romantic au fost folosite pentru decorul și amenajarea acestui dormitor. Patul din metal aurit, care lasă spațiul fluid, are un aer antic și extravagant în egală măsură și rama sofisticată a oglinzii din perete, colțul delimitat de acesta fiind o improvizație de măsuță de toaletă cu scop decorativ, inaintea celui practic.

Detalii de culoare fac din domitor o camera romantica

Cuvertura patului și pernele de decor sunt celelalte detalii de culoare care fac din acest dormitor o cameră romantică. Îmbinarea de materiale (luciose, cu cele mate și pufoase – covorul și pernele), produc contrastul care dă personalitate și stil camerei. Decorul în ansamblu rămâne simplu, aparent monoton fiind pus în valoare doar de culoare și accentele cromatice, inclusiv cele negre – aici cu un aer senzual marcat.

Citeste si: Dulapul cu oglindă, piesa de rezistenta din domitor

Marele avantaj pe care îl are această amenajare este faptul că simpla schimbare a covorului (ales intenționat mic) și a cuverturii poate da o altă orientare de stil camerei, culoarea neutră a pereților pemițând orice alte abordări cromatice (alb cu accente aurii, verde cu accente de roșu și maro) care pot menține sau nu aerul romantic. Frumos și practic, nu-i așa?

Sursa foto: Thinkstock/Guliver & pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply