Cum decorezi cu mov. Cateva sfaruri practice

0

????????????????????????????????????????????Deși este o culoare sobră, pretențioasă și aparent tristă să decorezi cu mov este o bună alegere. Movul este o culoare intensă, asociată cu bunăstarea, dar și cu spiritualitatea. În plus este o culoare versatila ce poate fi folosită foarte bine în dormitor și în camera de zi, ca și culoare dominantă sau doar ca notă cromatică de accent.

Când decorezi cu mov trebuie să ai în vedere ansamblul amenajării, dat fiind faptul că movul poate fi o alegere care poate părea pretențioasă deși este o culoare care îmbracă foarte bine și camere de mari dimensiuni, dar și încăperi mai mici.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

Culoarea mov este pus excelent în evidența în anumite combinații coloristice. Astfel, o combinație de mov și portocaliu este ideală pentru o locuința cu aspect vintage, în timp ce adaosul de negru este perfect într-o încăpere somptuoasă, intimă. Într-o încăpere decorata în stil modern poți amestecă nuanțe de mov și verde sau mov cu roșu. Este foarte bine dacă alegi nuanțele lucioase, în special pentru decorațiuni și accente de culoare.

O combinație excelentă pentru camerele de zi mari și luminoase este mov și gri. Amestecul este recomandat cu precădere în locuințele moderne, în care pot fi adăugateși piese de mobilier metalizate.

În situația în care alegi să îți zugrăvești pereții într-o nuanța de mov, este important că obiectele decorative să se asorteze nuanței în cauza. Spre exemplu, pereții de culoarea lavandei pot fi completați cu accesorii într-o nuanța deschisă de mov, dar și cu obiecte decorative roz.

Întrucât movul oferă impresia de opulență și sofisticat, nu ezită să alegi decorațiuni în același stil, cum ar fi vaze din sticlă mov, cuverturi de pat din materiale de calitate, pernuțe decorative cu broderie.

Citeste si: Tendinte pentru culoarea peretilor

Mătasea și catifeaua sunt două dintre tipurile de material recomandate pentru un domitor pe care îl decorezi cu mov, iar în camera de zi alege materiale mate și cu nuanțe dense. Materiale delicate, pretențioase și elegante, pot fi folosite la lenjeria de pat, cuvertură, pernuțe decorative, canapele, fotolii , scaune, sofale. În plus, catifeaua și mătasea au avantajul de a fi disponibile și în nuanțe intense de mov, care oferă profunzime unei încăperi.

Movul este o culoare secundară ce încorporează o paletă largă de nuanțe, combinații mai intense sau mai deschise de roșu și albastru, culorile primare care stau la bază movului. Te poți folosi de bogăția de nuanțe pe care o oferă movul – de la lila și lavandă la violet, prună ori magenta – pentru a crea combinații variate în interiorul casei tale.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply