Destinații ce merită vizitate – 3 propuneri

0

Nu ai apucat să te gândești la o destinație pentru concediu? Iată 3 propuneri de destinații ce merită vizitate în concediu.

Andaluzia

Andaluzia este una dintre cele 3 propuneri de destinații ce merită vizitate. Andaluzia este o comunitate autonomă din Spania. În această regiune există stațiuni fermecătoare. Una dintre ele este Nerja. În orașul vechi se află o platformă înaltă deasupra mării, de unde ai o priveliște superbă asupra apei și a munților. Pe parcursul sejurului tău aici, pe lângă reprize de stat la soare și plimbări, poți face o vizită la peștera Nerja, cunoscută pentru cea mai mare stalactită din lume, care măsoară 59,4 metri lungime și are 18 metri diametru.

destinații ce merită vizitate Nerja Andaluzia
Foto: Flori Lixăndroiu

Corfu

Printre cele 3 destinații ce merită vizitate pe care ți le propunem se numără și Corfu. În cazul în care dorești o destinație de vacanță mai aproape de casă, este o variantă demnă de luat în calcul. Aici poți vizita, printre altele, orașul Corfu, cu influențe britanice și franceze, dar care păstrează farmecul grecesc. Stațiunea Paleokastritsa te așteaptă și ea să îi admiri frumusețea. Dacă dorești, poți să închiriezi o barcă pentru a merge la grotele albastre.

destinații ce merită vizitate Corfu
Foto: Cristina Stoica

Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei și a fadoului, reprezintă și ea o destinație de vacanță plină de farmec și de pitoresc. Și aici sunt multe lucruri de văzut și de admirat. Amintim doar Torre de Belem, simbolul orașului Lisabona, care a fost construit în urmă cu cinci secole cu scopul de a apăra poarta maritimă spre Atlantic; Praça do Comercio, care reprezintă kilometrul zero pentru centrul istoric al orașului Lisabona, Museu do Fado, Castelo de Sao Jorge.

Cumpără cele mai ieftine bilete pentru vacanță de pe Vola!

destinații ce merită vizitate Torre de Belem Lisabona
Foto: Ciprian Balica

Articol adaptat din revista Casa lux – octombrie 2011, august 2014, noiembrie 2015

Autori: Flori Lixăndroiu, Cristina Stoica, Ciprian Balica

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply