Decoratiunile din cupru in amenajarea locuintei

0

Cuprul este metalul planetei Venus, unul dintre cele mai vechi de pe pământ. El simbolizează eternul feminin. Este asociat iubirii și dorinței și este caracterizat de carismă, feminitate, creativitate artistică, frumusețe, afecțiune și echilibru.

Citeste si: Elemente decorative metalice. Sfaturi si idei

Cuprul este considerat un metal cu proprietăți vindecătoare dar, mai presus de orice, poate fi integrat sub formă de decorațiuni interioare care transformă casa ta într-un loc plin de personalitate, ce inspiră putere.  Cuprul a fost folosit în construcții și decorațiuni interioare de sute de ani. Este un conductor excelent pentru căldură și electricitate, de aceea oamenii l-au folosit pentru construcția țevilor și în producerea firelor de curent electric.  Culoarea sa aurie/roșiatică poate transforma orice spațiu într-un cămin călduros și primitor.

Vase decorative

Atunci când un element pur funcțional poate fi transformat într-un element decorativ, ai automat mai multe opțiuni pentru a-ți înfrumuseța casa. Acesta este cazul vaselor din cupru. Bucătăria ta poate căpăta un aer rustic dacă pui ghivecele de flori în vase de cupru cu aspect nefinisat. Trebuie doar să ai grijă să lustruiești cuprul pentru că aceste vase vor fi mereu la vedere și trebuie să atragă privirea musafirilor într-un mod pozitiv.

Citeste si: Culori tari pentru casa. Idei si provocari

cuprul (4)Decorațiuni pentru perete

Există o mulțime de obiecte din cupru care ar putea oferi camerelor tale un aspect modern. Fie că vorbim despre plăci din cupru sau de oglinzi cu ramă de cupru, există elemente care, atârnate pe peretele unei camere, îi oferă un aer mai călduros și mai deosebit față de ceea ce întâlnim într-o sufragerie clasică.

cuprul (2)Detalii de mobilier

Fie că este vorba despre mânerele unui sertar sau de clanța unei uși, elementele din cupru atașate mobilierului tău vor ieși în evidență cu siguranță. Nu contează că optezi pentru ele în bucătărie, baie sau orice altă cameră din casa ta – important este că acest elemente din cupru oferă un sentiment aparte, de timp care pare să se fi oprit în loc.

Cuprul în baie

Pentru un impact puternic nu te limita la o baterie pentru chiuvetă din cupru în baie ci poți să realizezi la comandă chiar și o cadă din acest material atât de plăcut la privire și tot timpul la modă. Limitează-te în rest la piese de mobilier simple, din lemn, vopsite în alb.

Citeste si: Fier forjat in dormitor. O solutie inspirata

Corpuri de iluminat

Corpurile de ilumat pe bază de cupru sunt detalii care nu trec neobservate în contrast cu albul peretelui. Lasă-te inspirat de trendul Do-It-Yourself și improvizează din câteva țevi din cupru și restul de elemente necesare o lampă pentru camera de zi.

Proprietățile metalului

Cuprul este biostatic, ceea ce înseamă că oprește răspândirea bacteriilor. Atunci când avem de-a face cu dulapuri de bucătărie sau de baie, bacteriile sunt la ele acasă, mai ales datorită gradului ridicat de umezeală. Rafturile și dulapurile din cupru te pot ajuta în acest sens. Mai mult, ele vor oferi viitorilor tăi musafiri un motiv de invidie.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Echipa Casa si Gradina.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply