Decoratiuni pentru bradul de Craciun

0

decorațiuni pentru bradul de CrăciunIată câteva idei simple și de maxim efect pentru a face decorațiuni pentru bradul de Crăciun, în casă. Toate aceste decorațiuni pentru bradul de Crăciun se fac simplu, nu necesită prea mare îndemânare și sunt un motiv de veselie și de joacă în familie.

Citeste si: Brazi de Craciun in ghiveci. Ghid practic

Ai putea face decorațiuni pentru bradul de Crăciun cumpărând câțiva metri de panglică colorată. Alege-o pe cea roșie și albă, de preferat dintr-un material lucios. Fă fundițe și atârnă-le în brad. Efectul este ganatat, iar efortul și investiția minime.

Nu arunca coaja de portocală. Oricum portocalele sunt fructele Crăciunului. Curată cu grijă coajă astfel încât să rezulte bucăți mari. Ține coajă în apa o oră apoi bucățile ude așează-le cu partea albă în jos, sub un tocător de lemn peste care pui o greutate. Lasă-le așa, la presat, pentru câteva ore. Se vor îndreptă. Acum tot ce mai trebuie să faci este să decupezi din bucățile de coajă de portocală steluțe și alte figurine mici. Înșiră-le pe ață și agăță-le în brad sau decorează darurile de Crăciun.

Citeste si: Cinci idei de iarna pentru casa ta
 
O altă serie de decorațiuni pentru bradul de Crăciun sunt cele făcute din carton sau hârtie. Practic aici posibilitățile sunt infinite. Alege o bucată de carton subțire și lipește, folosind un adeziv bun, o bucată de pânză colorată frumos. Poți caută în dulapul bunicii vreo rochie veche cu model vintege. Cele mai bune sunt țesăturile fine din materiale moi. Întinde bine material peste bucată de carton, când o lipești. Poți să folosești și tapet sau hârtie colorată. Tot ceea ce urmează este să decupezi modele. Fă-ți un șablon sau desenează pe spate figură pe care vrei să o tăi. Un cutter este ideal sau o foarfeca specială pentru carton. Tot ce mai trebuie să faci este o gaură astfel încât să legi figurinele cu un șnur. Dacă ai dificultăți în a tăia cartonul stropește-l cu apa pe spate. Îl vei tăia mult mai ușor.

Citeste si: Decoratiuni din pasla colorata pentru Craciun

O altă idee simplă, practică și frumoasă pentru decorațiuni pentru bradul de Crăciun este cea cu gheme de lâna. Îți poți face o minunată coroniță pentru decorat ușă. Îți trebuie lâna roșie și verde. Nu multă, ci puțină. Fă din hârtie cocoloașe de dimensiuni diferite. Cu mâinile ude formează-le cât de rotunde se poate apoi lasă-le să se usuce. Că să fie mai solide le poți unge, folosind o pensula, cu un adeziv. Când sunt uscate înfășoară câte un rând de lâna pe €œghemele de hârtie, atâta cât să nu se mai vadă suportul. Fixeaza-le unele de altele. O poți face cu acul sau făcând un cadru din sârmă subțire și ușor modelabila. Ultima variantă este mai comodă și susține mai bine aspectul produsului final. Poi adaugă globuri printre gheme sau fundițe, sau conuri de brad. Este imposibil să nu-ți iasă.

Sursa foto: ©AlenaOzerova-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply